SHARE

Kendrick Farris jedan je od najsnažnijih američkih sportaša – dvaput je tu zemlju predstavljao na Olimpijskim igrama – 2008. U Pekingu, te 2012. U Londonu, u kategoriji dizanja utega. Ove godine će ponovo nastupiti na Igrama, no ovog puta se sprema bez mesa na meniju – već na potpuno biljnoj prehrani.

Dizač utega Kendrick Farris postao je vegan iznenada

Farrisov prelazak na veganstvo se dogodio nedugo nakon rođenja njegovog sina, u rujnu 2014. godine. Evo kako je to opisao: “Uistinu ne znam što mi se dogodilo. Sin mi se rodio prije gotovo dvije godine, i nešto se meni okrenulo – odjednom sam vidio širu sliku. Mislio sam da trebam učiniti nešto drukčije. Htio sam se vratiti najčišćem obliku života, i krenulo je od prehrane.”

“Sjećam se kad sam to bio rekao ženi – ona se smijala jer je mislila da nisam ozbiljan, no bio sam. Rekao sam da više neću jesti meso, i držim se toga otad.”

Međutim, Farris nije prvi profesionalni dizač utega koji je usvojio bezmesnu dijetu. Kazahstanski dizač Ilya Ilyin – koji je trenutno pod nadzorom zbog toga što je bio pozitivan na doping test – također je bio na naslovnicama 2012. godine zbog odbacivanja mesa. Istovremeno je bio prešao na klasu dizača 105 kilograma. Iako je Ilyin imao mnogo skeptika zbog promjene prehrane, njegovi rezultati iz 2014. i 2015. godine su bili besprijekorni – osvojio je svjetska prvenstva, uz postavljanje rekorda.

Ako niste čuli Za Ilyu Ilyina, on je osvojio zlata na prethodne dvije Olimpijade, u klasi dizača do 94 kilograma.

Farris je također prešao u višu klasu dizača od prošlih Olimpijskih igara, i ove godine je postavio Američki rekord za dizače do 94 kilograma na Olimpijskim pripremama u Salt Lake Cityju.

Naravno – veganska prehrana nije posve jednostavna – puno je stroža od vegetarijanstva, jer morate izbjegavati sve životinjske proizvode.

No, rezultati 29-godišnjeg Kendricka Farrisa nalažu da je korisna – osim navedenih priprema u Salt Lake Cityju, nedavno je osvojio Panameričko prvenstvo u Cartageni, u Kolumbiji, kako bi osigurao treći nastup na Olimpijadi.

Čini se da su Ilyin i Farris dodatni dokazi da za snagu nije potrebno meso – već smo se uvjerili da vrsni borci UFC-a također usvajaju veganstvo. Farrisu želimo puno uspjeha u Riu.

(izvori: barbend.com, ktbs.com)

Ostavi odgovor