SHARE

Ako niste čuli za UFC, to je onaj brutalni borilački sport u kavezu u kojem je naš Mirko Filipović imao više poraza nego pobjeda. Ako ste pak čuli, sigurno znate tko je Conor McGregor – bradati Irac, najplaćeniji majstor borilačkih sportova na svijetu – poznat po svojem bezobraznom jeziku, preciznim i jakim udarcima, i po videu u kojem se bori s “Planinom” (Hafthor Julius Bjornsson) iz Igre Prijestolja.

Conor je bio samouvjeren i dovitljiv i prije borbe s Amerikancem Nateom Diazom, koji je stoički podnosio provokacije (uz pokoju povratnu psovku). No, u ringu, veganski borac ipak je bio glasniji. Nakon izjednačene prve runde, u drugoj je Irca prvo ošamutio snažnom ljevicom, potom jiu jitsu potezima koji su doveli do “giljotine”, natjerao McGregora na predaju.

Ironično, Ido Portal, jedan od glavnih trenera Conora McGregora je prije borbe izjavio: “Na vegansku prehranu ne mogu gledati kao na nešto zdravo. Nikad nisam upoznao vegana koji ima jednako energije kao neki mesojed sportaš. Čak i odbijam raditi s veganima.”

Tko je veganski borac Nate Diaz?

Diaz, koji je pokazao nevjerojatnu izdržljivost i energiju tijekom cijele borbe, vegan je od svoje 18. godine, prateći savjet starijeg brata Nicka, također profesionalnog UFC borca. Braća Diaz odnedavno jedu većinom sirovu biljnu hranu, i uvjereni su da im upravo ona pruža vrhunske sposobnosti za ring. Oba brata imaju vrhunske kardio sposobnosti, voze bicikle po brdima, natječu se u triatlonima, i rasturaju u ringu.

“Vegan sam od svoje 18. godine.”, izjavio je prije 4 godine na press konferenciji Nate Diaz. “Jedem sirovo zadnjih godinu i pol, ne u potpunosti, ali koliko god mogu. Takve hrane mogu jesti koliko god hoću, i izgubiti kilažu bilo kad.”

Budući da živi u Kaliforniji, nije mu problem ni pronaći restorane sirove hrane, u kojima se, po njegovim riječima, “ne servira samo brokula i salata, već i glavna jela, i takve stvari.”

Ovo nije prva, a ni zadnja priča o sportskim uspjesima vegana. Osim braće Diaz, čak je Mirkov bivši protivnik Mark Hunt prešao na veganstvo. Ti nam potezi dokazuju da je moguće održati čak i duh ratnika uz biljnu prehranu.

1 KOMENTAR

Ostavi odgovor