SHARE

Već nakon nekoliko tjedana na stvarnoj hrani (onoj koja nema etiketu niti se kupuje u pakiranju), osobito povrća bogatog proteinima, imat ćete više energije i počet ćete sami od sebe, prirodnim putem, gubiti suvišne kilograme, iako ste možda godinama prije toga neuspješno pokušavali.

Evo popisa devet vrsta povrća bogatih proteinima, koje možete dodati u svoj život kako biste imali više energije i prirodno obnovili svoje zdravlje:

1. Grašak

Najbogatiji izvor proteina među povrćem. Može se kupiti svježi ili smrznut. Kad vam zatreba malo više proteina, jednostavno dodajte šaku graška u obrok.

2. Špinat

superhrana za mozak

Vjerojatno ste već čuli da je špinat “super hrana”, ali sad ga možete jesti znajući da je ujedno i sjajan izvor proteina. Prepun je vitamina, minerala i antioksidansa, a u njegovim listovima duboko zelene boje kriju se i proteini.

3. Kelj

kale-929691_640

Jedno od najboljih povrća koje možete odabrati. Kelj je izmislio definiciju super hrane. Napravite salatu, dodajte ga u juhu ili varivo, blendajte ga u smoothie, kako god, znajte da ćete dobiti svoje proteine.

4. Brokula

superhrana za mozak

Osim proteinima, brokula obiluje vlaknima, antioksidansima i mineralima. Sa širokim rasponom vitamina koji pokriva, brokula može biti i glavno jelo. Jedite je u salatama, juhama, ili samo parenu s malo limunova soka.

5. Klice

seed-945877_640

Dostupno je mnošto različitih vrsti klica. Ono što je izvrsno kod njih je to što su žive dok ih ne uberete – svježije od toga ne može biti. Klice su zdravi dodatak sendvičima, salatama i juhama. Pokušajte pomiješati razne vrste klica, rezultat će biti još ukusniji.

6. Gljive

gathering-448866_640

Uz čvrstu teksturu i moći jačanja imuniteta, gljive su ukusan i nutritivno vrijedan glavni obrok. Pecite ih na vrućem roštilju s malo maslinova ulja. Kad su gotove, pospite ih peršinom i češnjakom te još koju sekundu zapecite.

7. Prokulice

brussels-sprouts-865315_640

Bogate su proteinima i vlaknima. Djeca ih često ne vole, ali odraslima se jako sviđaju. Pecite ih u pećnici s malo maslinovog ulja i morske soli.

8. Artičoke

artichokes-779553_640

Mogu se jesti na milijun načina – blendane, parene ili pečenje. Ukusne su i zasitne, zahvaljujući proteinima. Uvijek mogu biti i glavno jelo.

9. Kukuruz

cooking-791354_640

Osim mnogo vlakana, kukuruz sadrži i solidnu količinu proteina. Najbolje ga je jesti svježeg s klipa, ali i van sezone je dobar u konzervi ili smrznut.

(Prilagođeno s MBG)

4 KOMENTARI

Ostavi odgovor