SHARE

Danas nešto jednostavno. Većinu sastojaka vjerojatno imate kod kuće. Ne traži se ništa egzotično – nikakvi neuobičajeni začini, chia sjemenke, avokada, pitaje… I za pripremu je dovoljno možda malo više od pola sata. A jako je ukusno. I čini cjelovit obrok – možete dodati zelenu salatu i komad dobrog kruha, a i ne morate.

Evo sastojaka (za 2-3 osobe):

  • 1 stručak špinata (oko 150-200 grama)
  • 1 konzerva slanutka
  • 3-4 srednja krumpira
  • 3dl povrtnog temeljca (ili vode)
  • 1 luk
  • sol, papar, maslinovo ulje

Naravno, možete i namočiti pa skuhati vlastiti slanutak, ne morate koristiti onaj iz konzerve.

Namočite špinat u hladnoj vodi da se ispere. Za to vrijeme nasjeckajte luk na sitno, a krumpir ogulite i narežite na kockice veličine oko 1 centimetra.

Ulijte u lonac malo maslinovog ulja, pa na njemu pržite luk dok ne požuti. Zatim dodajte dobro posušeni krumpir i nastavite pržiti, nekih 5-10 minuta, dok vam se skroz ne počne hvatati za lonac. Kad je krumpir već praktički gotov, dodajte povrtni temeljac. Sada možete zgnječiti dio krumpira. Kad je krumpir posve kuhan, dodajte slanutak, prokuhajte, pa umiješajte špinat, posolite, maknite s vatre i poklopite minutu-dvije dok špinat ne uvene. Ne može biti jednostavnije, zar ne?

Pri posluživanju možete popapriti i zaliti s još malo maslinovog ulja.

Ostavi odgovor