SHARE

Izbjeći poznato “blagdansko debljanje”, učiniti nešto dobro za svoje zdravlje i tako učiniti dobro sebi ali i drugima prikupljanjem sredstava za plemeniti cilj te se odlično zabaviti u predivnoj atmosferi najboljeg europskog Adventa – ove godine sve to možete odjednom učiniti sudjelovanjem u utrci Zagreb Advent Run 2017.

Zagrebačka adventska utrka održat će se u nedjelju 10. prosinca s početkom u 10 sati. Start i cilj utrke su u ulici Isidora Kršnjavog pred hotelom The Westin, a trkači mogu birati između ruta od 5 i 10 kilometara, koje će se kretati najužim središtem Zagreba, u čarobnoj atmosferi Adventa. Sponzori utrke su Hrvatska elektroprivreda i Klinika Svjetlost.

I ove godine organizatori pozivaju sve zainteresirane da se kostimiraju u svoje najdraže blagdanske likove te se pridruže ovoj jedinstvenoj humanitarnoj utrci. Očekuje se da će u ovoj zabavnoj utrci sudjelovati veliki broj djedova Božićnjaka, vilenjaka, sobova i drugih nam dragih i veselih likova…

Negativni zdravstveni učinci blagdana

Istraživanja su pokazala da u božićno vrijeme znamo pojesti i po tri puta više od preporučenog dnevnog unosa kalorija, kao i da nas većina tijekom blagdanskog razdoblja dobije dodatnih dva do pet kilograma na tjelesnoj težini. Unos premasne i slatke hrane, kao i alkohola, za mnoge je u adventsko vrijeme uobičajen. Da bi se uspješno suprotstavili tim negativnim zdravstvenim učincima blagdana, potrebno je pojačati svijest o potrebi umjerene tjelesne aktivnosti kao protuteže povećanom unosu hrane i pića, a upravo to je ono što Zagreb Advent Run želi postići na neposredan i zabavan način, pozivom građanima na kretanje.

Učinkovitost umjerene tjelovježbe

Nutricionisti tvrde kako je upravo umjerena tjelovježba puno bolje rješenje za održavanje zdrave tjelesne težine u božićnim danima, dok je ideja kako ćemo smršavjeti u siječnju – obična zabluda. Svi će sudionici utrke imati priliku savjetovati se s kineziolozima i drugim stručnjacima Centra za preventivnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani te na licu mjesta kontrolirati krvni tlak i šećer u krvi.

Donacija udruzi ‘Ljubav na djelu’

Osim jačanja svijesti o potrebi održavanja dobre tjelesne forme u blagdanskim danima, Zagreb Advent Run, kako se već uvriježilo, ima i donatorsku komponentu. Ove godine trči se za Udrugu “Ljubav na djelu”, koja okuplja roditelje djece oboljele od malignih bolesti koja se
liječe u Klinici za dječje bolesti Zagreb, svega nekoliko desetaka metara od starta utrke, u Klaićevoj ulici. Zagreb Advent Run pomoći će roditeljima i djeci novčanom uplatom na račun Udruge.

Registracija za utrku moguća je već danas, na web stranicama organizatora  www.runcroatia.hr, novosti o utrci možete pratiti na njihovoj Facebook stranici Facebook.com/runcroatia ili Instagram profilu https://www.instagram.com/runcroatia/

Foto: PromoStudio Dinko Bažulić

Ostavi odgovor