SHARE

Donosimo pregled nekoliko zanimljivih događanja iz predstojećih tjedana koja bi mogla biti zanimljiva svima koji rade na sebi i žene nešto više od života. Evo što se nudi u Zagrebu:

CeKaPe upisuje polaznike na tečaj kreativnog pisanja

Već osam godina Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira i održava radionice kreativnog pisanja i jedini je centar u Hrvatskoj u kojem se provodi edukacija na području kreativnog pisanja i književnih praksi, održavaju književni programi i promoviraju novi, neafirmirani autori.

U devetoj godini, nudi se četrnaest radionica, novi književni programi i izdavanje knjiga polaznika.

Od 01.9.2105. počeli su upisi u radionice pisanja uz vodeća imena hrvatske književne scene: Miroslava Mićanovića, Gorana Ferčeca, Zorana Ferića, Ivanu Sajko, Dubravka Mihanovića, Jagnu Pogalnik, Tomislava Zajeca, Sanju Kovačević, Tomislava Kuzmanovića, Tomicu Šćavina, Aleksandru Starčević i Nebojšu Lujanovića uz mlade, nove voditelje Denisa Špičića i Ivu Tičić.

Nova školska godina nudi različite radionice: kratka priča, proza/roman, poezija, dramsko pismo, scenarij, književna kritika, književno prevođenje, radionica bloga, radionica S one strane pisanja, poezija i dvije nove radionice, Tekst u glazbi i English Writibg Workshop, radionica na engleskom jeziku. U svim je radionicama naglasak na interakciji polaznika i analizi teksta uz mentorski rad s voditeljem.

 

Prijave na www.cekape.com, mailom ili telefonom.
Tel: 01 2431 071, 091 5675 140
Mail: cekapecentar@gmail.com


Osnovni tečaj permakulture od 3.10. do 5.12.

Postanite dio permakulturne obitelji u kojoj vas čeka mnoštvo savjeta, zanimljivosti, informacija, pratičnoga rada, smijeha i predivnog druženja koje se nastavlja i van učionice. Povežite se s ljudima koji će isto pljeviti, okopavati, saditi, boriti se sa krticama, voluharicama, voljeti svoje voće i povrće, pričati s biljkama, sjediti u vrtu i uživati. Povežite s onima koji vole Zemlju i koji s njom surađuju.

72-satni tečaj osnovni je način obrazovanja u permakulturi, U pravilu teorijski tečaj dopunjavamo praktičnom nastavom, prema aktualnim temama i/ili vremenskim prilikama. Potkraj tečaja, kad su obrađene sve ključne teme, polaznici formiraju grupe od 3-4 osobe i dobivaju zadatak sastavljanja oglednog permakulturnog dizajna krajolika po njihovom izboru. Poslijednjeg dana tečaja grupe polaznika prikazuju ogledne dizajne voditeljima i ostalim polaznicima. Uspješan ogledni dizajn, koji zadovoljava osnovna permakulturna načela uvjet je za dobivanje međunarodnog certifikata o dovršenom tečaju.

Predavači: Miroslav i Karmela Kiš, diplomirani dizajneri permakulture, + gosti predavači.
Dani održavanja tečaja: sve subote od 3.10. do 5.12. (osim subote 17.10.). Vrijeme održavanja: od 11 do 19 sati.
Cijena 2100kn. U organizaciji udruge Perma Hrvatska.
Održava se u Zagrebu, Kuća života, Vlaška 81A.
od 3.10.2015. Do 5.12.2015., 11 do 19 sati.
Prijave na mail: miroslav.kis@inet.hr


Joga u Himalajskoj spilji uz mogućnost besplatne probe

Joga je danas u svijetu jedna od najpopularnijih i najefikasnijih načina rješavanja posljedica stresa na um i tijelo. Dovodi nas u ravnotežu sa samima sobom te okolinom. Pruža nam zdravlje, ljepotu i dobro raspoloženje.

Dodatnu korist joge pruža vježbanje u prekrasnom i ljekovitom prostoru Himalayske spilje zbog istovremenog učinka haloterapije i speleoterapije.
Povoljno djelovanje halo i speleoterapije dokazano je u liječenju dišnog sustava, kožnih oboljenja te jačanju imuniteta čovjeka.

Pomoću jogijskih vježbi disanja pojačavamo efekt terapija unoseći u organizam više spiljskog zraka lišenog alergena, bogatog kisikom, negativnim ionima i aerosolom (sitne čestice soli u zraku).

Jogu vodi Maja Dlesk, polaznica Divya yoga škole (registered yoga teacher 200 RYT).
Joga je namijenjena svima, održavat će se ponedjeljkom i srijedom od 18-19h.
Vježbanje u malim grupama, do 6 ljudi.

Lokacija: Himalayska spilja, Lipovečka 21 (Trešnjevka) uz osiguran parking.
Promotivna cijena od 300,00 kn mjesečno vrijedi do 01.12.2015.
14.09. i 16.09. od 18:00-19:00 isprobajte besplatno jogu u Himalajskoj spilji.

Zbog ograničenih mjesta potrebno se najaviti na mail:
Prijave i informacije na mail: dleskmaja@gmail.com

Ostavi odgovor