SHARE

Strašan ispad slavnog talijanskog kuhara Gianfranca Vissanija, jednog od vođa pokreta eksperimentalne molekularne gastronomije. Kao gost emisije In Onda Estate na TV kanalu La7 doživio je potpuni slom u razgovoru s kolegom kuharom Davideom Oladnijem.

Počeo je napadom na kulinarsku tehniku sous vide (vakumiranje i kuhanje na jako niskoj temperaturi), nakon čega je potpuno pobjesnio: “Imamo ove moderne kuhinje s indukcijom i skrivenim napama, a k…. ne radimo. Ne znamo više k…. skuhati.” Onda je promijenio metu i napao vegane: “Oni su sekta, kao Jehovini svjedoci”. “Ne govori gluposti”, rekao je vidno uznemireni Oldani. “Istina je”, nastavio je Vissani, “Sve bih ih pobio. Mislim na vegane, ne na vegetarijance. I Pitagora je bio vegetarijanac, ali je jeo jaja i sir. Vegani dobro znaju da kruh koji kupuju sadrži aditiv iz svinjske gušterače.” Što je pjesnik htio reći?

Vissani je inače u Italiji poznat po medijskim ispadima, pa je u jednoj televizijskoj emisiji svojedobno branio maloljetničku prostituciju.

Ostavi odgovor