SHARE

“Mi smo mala firma, a ne velika korporacija i naša najveća želja vidjeti je lice zadovoljnog i sretnog korisnika. Trudimo se izmamiti osmijeh na lice svakog čovjeka, popričati s njim i savjetovati ga na adekvatan način”, riječi su tima koji stoji iza sve traženijeg brenda Tinktura.

Radi se o hrvatskoj firmi koja proizvodi prirodnu kozmetiku za njegu lica, tijela i kose, ali i čajeve te tinkture. U ponudi se nalazi oko 40 različitih vrsta tinktura od ljekovitog bilja, balzami za lice i tijelo, dnevne kreme za njegu lica, tekući i tvrdi šamponi, regeneratori, sapuni, kreme za ruke, losioni, maslaci, kakao pločice i pilinzi za njegu tijela te čajevi.

12496113_916152451830939_6870957082862896216_o-2

Izradi proizvoda Tinkturin tim, kako kažu, pristupa s velikom pažnjom i ljubavlju, a tijekom ručne izrade koriste se najkvalitetniji prirodni sastojci.

“Sastojke proizvoda nabavljamo od malih proizvođača odnosno OPG-ova u Hrvatskoj jer želimo pomoći malim obiteljskim gospodarstvima”, kažu.

Proizvodima ovog brenda posebno će se oduševiti ljudi koji imaju problema s problematičnom kožom kao i kosom koja se prebrzo masti. “Njihov tvrdi šampon”, prema riječima jedne korisnice “napokon daje osjećaj da mi je kosa u potpunosti čista”.

12977233_931720626940788_1966735477837607213_o-2

Kroz svoj asortiman nastoje zadovoljiti potrebe populacije različite starosne dobi pa se tako u njemu mogu pronaći tinkture za podizanje imuniteta kao i one za probleme s krvnim tlakom, masnoćama u krvi, probleme s menopauzom. Jedan od poznatijih Tinkturinih proizvoda svakako je balzam od mrkve za bolju preplanulost za koji primaju pohvale od kupaca iz brojnih zemalja Europske unije, sapun Black Magic od medicinskog ugljena za problematičnu kožu lica sklonu prištićima i aknama, balzam od zelenog čaja s kojim su i krenuli na tržište te neodoljivi maslac za tijelo od zelenog čaja i bršljana koji na poseban način djeluje na kožu tijela. Od tinktura izdvajaju hvaljenu tinkturu antiparazitni program, tinktura od imele, koprive i gloga.

S obzirom na to da im i ime brenda nosi naziv prema određenom tipu biljnog pripravka, porazgovarali smo o tome što su tinkture i koja je njihova osobitost u odnosu na druge tipove biljnih pripravaka.

“Tinkture su tekući biljni dodaci prehrani napravljeni od ljekovitog bilja i medicinskog alkohola. Uzimaju se oralno, triput na dan po 15 kapi u 1 decilitar vode te se veoma lako apsorbiraju u tijelu” .

14195364_1032068776905972_1541172054564725798_o-2

Za razliku od čajeva tinkture su koncentriranije, bogatije ljekovitim sastojcima i to zahvaljujući alkoholu koji izvlači ljekovita svojstva biljaka puno bolje od vode. Samim time potrebno je manje vremena da se vide rezultati njihovog djelovanja.

Koliko je dugo potrebno konzumirati tinkture, ovisi o tome o kojoj se tinkturi radi.
Tinkturu antiparazitni program odnosno tinkturu za “čišćenje organizma od parazita, gljivica i bakterija dostatno je koristiti jedanput do dvaput godišnje. Za razliku od nje, konzumiranje tinkture od koprive nema ograničenja i preporučuje se piti kroz duži period, minimalno dva do tri mjeseca, a po želji i duže jer se koristi protiv opadanja kose i potiče njen rast, a pogodna je i za korištenje kod nedostatka željeza u krvi. Nakon svake popijene bočice preporučuje se napraviti tjedan dana pauze i potom nastaviti s korištenjem” .

Tinkturine proizvode možete pronaći u prodavaonicama diljem Hrvatske ili ih naručiti putem njihove web stranice.

2 KOMENTARI

Ostavi odgovor