SHARE

Vipnet je predstavio svoju suradnju s organizatorima 13 utrka diljem Hrvatske u zagrebačkom restoranu “Šumski kuhar”. Aktivnosti Vipneta predstavila je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta u društvu Roberta Franjkovića, direktora utrka CroRun, Senada Hodžića, predstavnika utrke Istrian Wine Run, Zorana Medveda, predstavnika riječkog polumaratona Homo si teć te ultramaratonke Marije Vrajić, vrsne sportašice i skorašnje olimpijske debitantice koja je neke već održane utrke iskoristila kao pripremu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

“Iznimno nas veseli što smo partneri utrka na kojima sudjeluje preko 29.000 natjecatelja koji trče na preko 300 km staza. Prošle godine najavili smo sponzorstvo utrke Wings for life, a ove godine suradnju proširili na još 12 utrka na predivnim lokacijama diljem Hrvatske. Trčanje je sjajan primjer rekreacijskog sporta koji je sve popularniji, kako kod naših korisnika, tako i kod naših zaposlenika za koje smo osigurali i poseban program treniranja”, rekla je Martina Rizman Matić. Velik broj Vipnetovih zaposlenika priprema se za sudjelovanje u jedinstvenoj utrci Wings for Life World Run koja svuda u svijetu započinje u istom trenutku, dok će dio njih sudjelovati kao volonteri na utrkama u sklopu interne inicijative društveno odgovornog poslovanja “Čini pravu stvar”.

Prva u nizu utrka kojima je Vipnet partner bila je Splitski polumaraton na kojem je 1.400 natjecatelja trčalo kroz Dioklecijanovu palaču, stadion Poljud te vojnu luku Lora posebno otvorenu za ovu priliku. Proljetni zagrebački polumaraton Vip ZAGREB21, održan sredinom ožujka, prvi je iz serije utrka CroRun. Riječ je o osam cestovnih utrka kroz cijelu Hrvatsku s više osnovnih ciljeva: promocija zdravog načina života, promocija Hrvatske kao turističke destinacije i jedne od najljepših zemalja na svijetu i promocija trčanja, odnosno atletike kao sporta, naglasio je na konferenciji za medije Robert Franjković, direktor utrka.

U subotu 2. travnja u Osijeku se trči slavonski polumaraton Ferivi na koji se prijavilo više od 1.000 natjecatelja, a istovremeno u Rijeci počinje jubilarni 20. festival sporta i rekreacije Homo si teć koji nudi čak osam utrka pod sloganom “Svi su pobjednici” s ciljem promicanja svijesti o osobama sa sindromom Down. Istrian Wine Run je utrka koja prolazi vinskim cestama, kroz vinograde i podrume poznatih istarskih vinara te ujedno prezentira i promiče istarsku eno gastronomsku ponudu. Prema riječima Senada Hodžića iz organizacijskog odbora utrke, ove godine očekuju dvostruko veći broj sudionika u odnosu na prošlu godinu, njih čak 1.500.

Osim što privlače sve veći broj sudionika i njihovih obitelji, promiču turističku ponudu, posebitosti utrka kojima je Vipnet partner su da natjecatelji imaju prilike trčati najatraktivnijim stazama Hrvatske, odnosno kroz nacionalni park, park prirode, kroz ili pored četiri Unescova spomenika, u Europskoj prijestolnici kulture. Posebna je utrka i Šibenska desetka koja se održava na rođendan košarkaškog Mozarta Dražena Petrovića, a staza prolazi i pored njegovog spomenika na Baldekinu.

Marija Vrajić istaknula je pozitivan utjecaj trčanja ne samo na fizičko, nego i psihičko zdravlje te se dotaknula svojih početaka i najvećih uspjeha. Ona je ujedno i pobjednica ovogodišnjeg polumaratona Vip ZAGREB21, a u godinu dana pretrči desetak maratona i polumaratona te čak četiri ultramaratona – najdužu trkačku disciplinu koju priznaje IAAF. Maratonka Matea Matošević koja je također ispunila normu i putuje na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, vlasnica je juniorskih i državnih rekorda na 5.000 m i 10.000 m za mlađe seniorke te je višestruka državna prvakinja na srednjim i dugim prugama, u krosu i planinskom trčanju. Pobijedila je 2015. godine u maratonskoj utrci u San Sebastianu što joj je bio tek drugi maraton u karijeri.

Ostavi odgovor