SHARE

Volio bih malo objasniti kako je fresh.hr uopće nastao i što želimo s njime postići, ako to ikoga zanima. Krajem prošle godine smo kolega Plamenko Cvitić i ja osnovali tvrtku Intonacija. Zajedno imamo nekih tridesetak godina iskustva u novinarstvu, i htjeli smo pokrenuti vlastiti medijski projekt s ciljem da izgradimo mrežu raznolikih web portala koji imaju samo jednu zajedničku osobinu – da su namijenjeni ljudima koji traže nešto bolje od života.

Prvi portal s kojim smo izašli vani je Stratego. Ako niste već imali prilike susresti se s njime, to je prvi hrvatski portal za produktivnost. Bavimo se pitanjima kao što su kako učinkovitije raditi, kako napredovati u karijeri, pomiriti posao s privatnim životom, upravljati osobnim financijama i tako redom.

Kad je došlo vrijeme za početak rada na drugom portalu, imali smo nekoliko varijanti u užem izboru. Dok Plamenko, koji nije vegan, nije odlučio upozoriti mene, koji jesam vegan, da bismo vjerojatno trebali moj blog o prehrani pretvoriti u profesionalizirani projekt. Nakon toga, stvari su išle veoma jednostavno. Točno sam znao kakav sajt želim.

Prije svega, fresh.hr ne želi biti isključiv. Naša je tematika isključivo veganska, odnosno ni u jednom trenutku ne podržava iskorištavanje životinja za hranu, krzno ili zaradu. Na to smo se odlučili iz više razloga, ali možda najvažniji je taj što vegani kod nas još uvijek nemaju onaj neki svoj sajt, na kojem se mogu informirati, doznati nešto novo o prehrani, pročitati zanimljiv recept ili savjet. Želimo da fresh.hr postane taj sajt i važno nam je da se na njemu vegani osjećaju sigurno.

Ali želimo biti otvoreni i svim drugim čitateljima. Koji su vaši motivi, nama nije bitno. Jeste li vegetarijanac ili svejed, dobro ste došli. Ako ovdje možete pronaći jednu ideju kako skuhati neku namirnicu, dobiti jedan savjet o tome kako da učinite svoj život punijim, doznati jednu korisnu informaciju za vaše zdravlje, naša misija je ispunjena. Želimo da se i vi osjećate sigurnima ovdje. Nećemo vas plašiti snimkama iz klaonica ili vrijeđati jer su vaši životni izbori drugačiji od naših. To je vaš život i vjerujemo da u ovom trenutku svaki svoj izbor donosite isključivo zato jer je to u ovom trenutku dobro za vas. Ali želimo da kušate naše ukusne recepte, da razmislite o mogućnosti da ponekad pojedete obrok samo od biljnih sastojaka ili posjetite veganski restoran, da crpite korist iz našeg znanja i iskustva.

Nitko od nas nije se rodio kao vegan i nemamo pravo od drugih tražiti da mijenjaju svoj život prema našim željama. Ali možemo podijeliti ono najbolje što smo u veganstvu pronašli. Nismo radikalni aktivisti, samo kuhari amateri koji su prihvatili izazov da svoju prehranu grade na biljnim namirnicama.

Fresh.hr smo odlučili proširiti temama koje se tiču tjelesnog i duhovnog zdravlja. Mislimo da je uravnotežen pristup cjelosti života važan. Iako je hrana ključna komponenta, nije jedina. Ono što unosimo u svoj um možda je i važnije, kao i to koliko je naše tijelo funkcionalno i u optimalnoj formi. Stoga smo dodali i takve lifestyle članke. U planu su i detaljniji prikazi raznih režima treninga, metoda joge i meditacije. Nadamo se da ćete i od tih članaka imati neku dobrobit.

Ako se slažete da bi ova naša vizija mogla uroditi nečim dobrim i vrijednim, navratite povremeno na naš web. Ako smo vam se baš svidjeli, dodajte nas u favorite. Ili barem lajkajte stranicu na Facebooku. Obećavamo da ćemo biti pozitivna snaga u vašem news feedu.

Ostavi odgovor