PETA kritizira Bindi Irwin povodom nastupa u ‘Plesu sa zvijezdama’

PETA kritizira Bindi Irwin povodom nastupa u ‘Plesu sa zvijezdama’

Organizacija za zaštitu ljudskih prava kritična je jer je Bindi Irwin stupila u partnerstvo sa SeaWorldom, ozloglašenim vodenim parkom koji u neprimjerenim uvjetima drži kitove ubojice i druge morske životinje

SHARE

PETA je povodom ulaska Bindi Irwin u američki reality show “Ples sa zvijezdama” objavila je izjavu kojom kritizira mladu televizijsku zvijezdu, kćer preminulog voditelja emisija o divljim životinjama Steve Irwina.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava kritična je jer je Bindi Irwin stupila u partnerstvo sa SeaWorldom, ozloglašenim vodenim parkom koji u neprimjerenim uvjetima drži kitove ubojice i druge morske životinje.

“Za razliku od kitova ubojica, tuljana i drugih životinja koje u zarobljeništvu drže parkove koji je plaćaju da ih promovira, Bindi Irwin je odabrala poskakivati pred publikom”, rekao je glasnogovornik PETA-e za Radar. “PETA joj želi puno sreće u showu i nada se da će uskoro objaviti kako više ne podržava zlostavljačke parkove sa prisilnim zabavljačima, koji bi radije bili sa svojim obiteljima i u svom prirodnom okolišu.”

PETA je ranije optužila SeaWorld da je njihovo unajmljivanje Bindi Irwin samo slabašan posljednji pokušaj propadajućeg parka da zaradi neki novac. Neslaganja ima i u obitelji Irwin – Bob Irwin, Steveov otac i Bindin djed, također se oglasio i rekao da je protiv partnerstva sa SeaWorldom.

Ostavi odgovor