Predstavljen program UNICEF-ove utrke Mliječna staza

Predstavljen program UNICEF-ove utrke Mliječna staza

SHARE

U nedjelju, 9. rujna u 10:00 sati će se na Trgu Nikole Šubića Zrinskog održati revijalna dječja utrka s  brojnim edukativnim i zabavnim aktivnostima za cijelu obitelj, a odrasli trkači će moći podići startne brojeve za glavne utrke na 5 i 10 kilometara što će se održati u 18:30, s početkom i završetkom na Trgu Eugena Kvaternika, najavljeno je današnjoj konferenciji za novinare o programu UNICEF-ove humanitarne utrke Mliječna staza 2018. U društvu Valentine Otmačić, predstojnice UNICEF-ova ureda za Hrvatsku, Maje Pletikosa, državne tajnice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Mladena Ignaca, predstavnika mladih Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece i nagrađivanog trkača AK Međimurje program je predstavio pokrovitelj utrke, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ova akcija je hvalevrijedna jer svatko treba obitelj. Izuzetno je važno pomoći udomiteljskim obiteljima koje najmlađoj djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi nastoje pružiti topli dom, naglasio je gradonačelnik i rekao kako će Grad Zagreb i ubuduće podržavati projekte koji promiču udomljavanje.

Ove godine trčimo kako bi svako dijete živjelo u obiteljskome okruženju. Dajemo podršku udomiteljima i onima koji će to postati. Trčat ćemo dvaput, u 10:00 i u 18:30 sati. Vidimo se 9. rujna, poručila je gospođa Otamčić i zahvalila Gradu Zagrebu na podršci.

Maja Pletikosa je istaknula kako je trenutno 814 djece bez roditeljske skrbi koja žive u domovima. Cilj nam je da za svako dijete nađemo udomiteljsku obitelj, pogotovo za njih 90-ero koji su mlađi od 3 godine jer obitelj ima najveći utjecaj na rani razvoj djeteta.

Sve mlade, djecu i roditelje na utrku je pozvao i Mladen Ignac. Pokažimo im da ih volimo, da se brinemo za njih i da imaju našu podršku. Dođite u nedjelju u što većem broju!, rekao je.

U ovu akciju građani se mogu uključiti novčanom donacijom, sudjelovanjem u utrci i uplatom kotizacije od 123 kune ili navijanjem.  Prihod će se usmjeriti za pomoć u opremi udomiteljskim obiteljima u kojima su smještena najmlađa djeca te za njihovu edukaciju.

Ostavi odgovor