SHARE

Slavni vozač Formule 1 Lewis Hamilton, trostruki svjetski prvak i trenutni vodeći u poretku prvenstva izjavio je za medije u Singapuru da namjerava početi živjeti veganskim životnim stilom. Kaže da ga je inspirirao dokumentarac o mesnoj industriji i utjecaju koji ona ima na okoliš, dobrobit životinja i ljudsko zdravlje.

“Crveno meso nisam jeo dvije godine, većinu ove godine jeo sam ribu, a sad sam i nju izbacio. Ono što kao ljudska vrsta radimo svijetu, zagađenje koje nastaje zbog krava koje se uzgajaju, je nevjerojatno”, rekao je Hamilton.

“Kažu da proizvodimo više emisija štetnih plinova na taj način nego automobilima i zrakoplovima, što je ludo i za pomisliti. Okrutnost je strašna, a ja ne želim to podržavati i želim živjeti zdravijim životom”, izjavio je u Singapuru.

Rekao je da je tijekom boravka u Singapuru, gdje ima na raspolaganju osobne kuhare, bilo lako hraniti se veganski i nije imao osjećaj da išta propušta. Pravi izazov, rekao je, bit će kad se vrati kući.

“Svaki vegan kojeg sam sreo rekao je da je to najbolja odluka koju su ikad donijeli. Kad pogledate taj dokumentarac i vidite kako vam meso začepljuje arterije, kad vidite što stavljaju u meso, u hranu koju svi jedemo… nema šanse da ću to ignorirati”, rekao je Hamilton.

Otkrio je da je na odluku utjecala i zdravstvena povijest njegove obitelji, u kojoj je bilo slučajeva bolesti krvožilnog sustava i karcinoma.

“Ne želim za 10 ili 20 godina dobiti dijabetes ili neku od tih bolesti. Mislim da je ovo prava odluka i objavljujem to svima koji me prate jer se nadam da ću tako ohrabriti i ponekog da učini istu stvar”, rekao je Hamilton.

Ostavi odgovor