SHARE

Kolektiv Sjemenčice opet udara! To jest, organizira još jedan zanimljivi događaj, ovaj put kombiniraju gurmansku vegansku hranu s poezijom i glazbom. Događaj će se održati u subotu 8. travnja u Zagrebu, a evo detalja iz njihovog poziva:

“Dragi naši ljubitelji fine klopice i odlične poezije: Dobrodošli!

Donosimo vam još jednu poslasticu – Kolektiv Sjemenčice ovog puta u suradnji s: Nevenom Milićem, Ivorom Madžarom i Ivanom Škrabetom.
Dugogodišnji prijatelji i kuharski kolege, donose vam Gurmansku poeziju!
Gurmanska poezija je fuzija poezije, pjesme i hrane. U ovoj sjajnoj kombinaciji za vas smo složili program koji se sastoji od švedskog stola, slam poezije i glazbe.

Ivor Madžar, Ana Stuparić i Neven Milić za vas pripremaju cijeli spektar sirovih i kuhanih veganskih jela.
Ivor Madžar uz sirove delikatese, počastit će vas i sa svojom odličnom slam poezijom.
Ivan Škrabe svojom sanjivom glazbom povest će vas kroz čarobne predjele postojanja.

Druženje će se održati u subotu, 8.4., u Kući Života, Vlaška 81 A, sa početkom u 19:00 sati.
Prijave za event su obavezne, a zaprimamo ih na mail kolektiv.sjemencice@gmail.com.
Prijave do srijede su 75,00 kn po osobi, a od srijede do početka eventa 90,00 kn.
U cijenu je uključeno: švedski stol, slam poezija i koncert.

Za vas smo pripremili:
– hummus canape (namaz od slanutka poslužen na svježem krastavcu)
– sirovi krekeri od povrća i sjemenki s paštetom od gljiva
– sirove voćne slatke rolice
– sirovi sushi
– sirove proljetne rolice s kikiriki umakom
– seitan paniran u troslojnoj panadi sa sjemenkama
– svilenkasta čokoladna torta
– taboleuh (aromatični kus kus sa svježim povrćem)
– palačinke sa domačim pekmezom od bazge
– namaz od leće
– domaći kruh OPG-a Bubnić
– sočni Jaffa kolač
– razni čajevi

Ivor Madžar – Za sebe kaže da je zaljubljenik u hranu, prirodu, ljudsko tijelo, te istinu o dizajnu svega navedenog. Ivor prvenstveno radi kao „green chef“, kovajući zanat pod okriljem Art of rawa, te radeći samostalno. Završio je osposobljavanje za nutricionista, nakon što je godinama istraživao prehranu i fiziologiju tijela. Inače je magistar edukacije fizike i informatike, a uz sve to zadnjih 17 godina posvetio se i poeziji u svim oblicima. Prošle godine osvojio je 2. mjesto na državnom prvenstvu iz slam poezije.
Naivno se nada utjecati pozitivno na svijet malim koracima, ljubitelj je prirodnog pokreta, ideje samoodrživosti, permakulture i kreativnosti u poslu. Cilj mu je razviti edukaciju o raw foodu, nutricionizmu i pokretu te istovremeno pripomoći u dizanju poetske scene opet u fokus kao scene koja okuplja i pomaže mladim naraštajima da se izraze preko pisane riječi.

Neven Milić – Neven je veganski chef kuhar i slastičar. Iskušao je različite životne smjerove: elektroniku, strojarstvo, knjigovodstvo, fotografiju, a najbolje se snašao u kuhinji u kojoj spaja sve životne žanrove. Znanja i iskustva stekao je samostalnim istraživanjem, upijanjem znanja od veganskih gurua – chefova Zlatana Petkovića i Tvrtka Šakote te radom u najboljim domaćim restoranima biljne prehrane. Koketira i s inozemstvom u kojem organizira kuhanje za festivale i konferencije. Bavi se početničkim stupnjem food fotografije, voli čokoladu, nosi različite čarape i ribica je po horoskopu.

Ivan Škrabe – Ivan je profesionalni kuhar i profesionalni glazbenik, te pjesnik; velike duše i velikog stasa. Živio je u Firenzi te se tamo specijalizirao za talijansku kuhinju. Zadnje desetljeće bavi se vegetarijanskom kuhinjom i već mnogo godina kuha u vegetarijanskom hotelu na otoku Ižu. Ayurveda mu je nova ljubav.
Svoju kantautorsku karijeru započeo je davno, a iza sebe broji mnoge nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu. Glazba koju trenutno radi kritičari opisuju kao sanjivu psihodeliju. Dio je neformalne glazbene družine Novi odmetnici i jedan od aktera dokumentarnog filma Muzika je univerzalni jezik.
Jedan je od junaka Rezervne kulture – muzičke kronike Miloša Zupca. O Ivanu piše britanski publicist Eddie Cooney (kolumna Continental Drift, u najprodavanijem električnom britanskom magazinu R2 Rock`n`Reel). Trenutno radi na prvom studijskom albumu, a ovih dana je završio zbirku poezije te je trenutno u potrazi za izdavačem.

Kolektiv Sjemenčice – Stalna postava te pokretačice ovog kolektiva su Anamarija Levak i Ana Stuparić.
Svoj rad i svoje privatne živote posvetile su promicanju suradnje i solidarnosti sa svim živim bićima, na svim poljima života.
Uz dozu anarhizma, aktivizma i uz puno ljubavi kuhaju, organiziraju radionice kuhanja, te svakojake druge evente.

Vidmo se!”

Kontakt na FB stranici eventa.

Ostavi odgovor