SHARE

Jedna od  stvari koje me jednako vesele i rastužuju kad je u pitanju Hrvatska su njezini prirodni potencijali – zemlja i ono što može dati, a što uz malo kreativnosti može postati posao koji ne samo plaća račune nego i ispunjava. Vjerovali ili ne to je moguće ostvariti čak i u našim uvjetima, a priča Ivane Trut, osnivačice i direktorice brenda prirodne kozmetike “Mala od lavande” stoji kao primjer. Ivana Trut po struci je ekonomistica koja je nakon preuzimanja obiteljskog gospodarstva koje se bavilo ekološkom proizvodnjom lavande donijela odluku o pokretanju vlastite proizvodnje.

“Bila sam na radnom mjestu u drugoj firmi i shvatila da nešto kvalitetno ne mogu napraviti radeći paralelno dva posla koja nemaju ništa zajedničkoga. Dala sam otkaz i krenula razvijati ‘Malu od lavande’ od temelja, a obitelj me podržala te su i danas maksimalno uz mene”.

15585132_1400719573306329_5454732128183006210_o

Brend postoji i razvija se već pet godina- u ponudi imaju oko 300 proizvoda prirodne kozmetike, a od nedavno neke od njih možete kupiti i u svim DM prodavaonicama.

Nekoliko je linija proizvoda – oni za njegu tijela, njegu lica, njegu kose, proizvoda za mamu i bebe, proizvoda za kućne ljubimce do različitih linija sapuna i ulja te proizvoda za dom. Posebno se ističu njihove paste za zube, kojih imaju tri- prirodna pasta za zube, pasta za zube sa neemom i zelenom glinom te pasta za zube sa neemom, zelenom glinom i ugljenom. Te su paste namijenjene svima koji žele imati čiste i bijele zube, a žele koristiti prirodnu pastu bez ikakvih kemikalija i aditiva. Mogu ih koristiti i djeca starija od 3 godine.

14125629_1278753805502907_1111563778002479819_o

“Najbitnije funkcije prirodne paste su da izbjeljuje zube i osvježava dah, jača zube i desni, sprječava karijes, gingivitis i kamenac, štiti od upala te učinkovito uklanja bakterije”, kaže Ivana Trut.

Najtraženija je, a ujedno i najprodavaniji proizvod “Male od lavande” pasta za zube neem-zelena glina-ugljen. Ta je pasta posebno namijenjena pušačima, ljudima koji često konzumiraju kavu i druge obojene napitke koji narušavaju bjelinu zubi te ljudima s osjetljivim desnima.

“Ugljen usitnjen u prah na sebe će preuzeti većinu prljavštine te će zube ostaviti bijelima. Zelena glina nježno učvršćuje zubnu caklinu i pomaže pri uklanjanju zubnog plaka, zahvaljujući mineralnom kompleksu iz gline. Znanstvenim je istraživanjima potvrđeno da neem može spriječiti širenje streptokoka na površini zuba, odnosno da djeluje kao sredstvo za prevenciju karijesa, ublažava tegobe kod paradentoze i gingivitisa. Neem se koristi i protiv krvarenja desni, karijesa i lošeg zadaha. Eterična ulja smirit će manju upalu u grlu i na desnima te dobro očistiti zube i usnu šupljinu od nakupina hrane i duhana”.

U ponudi se još ističu i deo kreme različitih aroma, za koje postoji  garancija 24 sata ili se novac vraća, sapun za čišćenje lica glina/ugljen, koji je odličan za osobe koje imaju problematičnu kožu sklonu nečistoćama kao što su miteseri i prištići, gavezova mast koja dolazi sama ili sa dodatkom mentola, koja iscjeljuje sve vrste rana i posjekotina. Gavez je odlično sredstvo u zarastanju i obnovi kostiju, pomaže pri ozljedi tetiva i ligamenata, iščašenja i uganuća te omogućuje brzi nestanak modrica i podljeva. Tu je još i izvrsna krema za lice od smilja koja uspješno obnavlja kožu i usporava njeno starenje.

Recepture za proizvode “Male od lavande” osmišljava tim stručnjaka, a radi se o jedinoj kozmetici koja proizvode izrađuje tek po narudžbi kupca.

“Time imamo slobodu da proizvode napravimo prema preferencijama kupca”, kaže Ivana Trut.

15591118_1403269363051350_5741345877745750658_o

Proizvodi nisu testirani na životinjama niti sadrže bilo koju sastavnicu koja je testirana na životinjama, a niti jedan od sastojaka nije životinjskog podrijetla (osim meda kojeg sadrži manje od 1% proizvoda ). Dio sastojaka koji se koriste za proizvode je iz vlastite proizvodnje, dok se ostali sastojci nabavljaju od različitih dobavljača iz Hrvatske i inozemstva.

Sve proizvode prirodne kozmetike možete naručiti putem web shopa “Male od lavande”, a odabrane proizvode i u partnerskim trgovinama u Osijeku, Zagrebu, Zadru, Šibeniku, Karlovcu, Varaždinu, Ogulinu te DM-ovim trgovinama.

2 KOMENTARI

Ostavi odgovor