SHARE

Tvrtka Advent nastala je prije 23 godine kao obiteljski projekt i jedna je od prvih hrvatskih tvrtki koje se bave distribucijom zdrave hrane i promocijom zdravog načina života. Stil i vrijednosti koji ih vode u životu utkani su i u Adventovo poslovanje.

„Cilj je bio, i još uvijek jest, pružiti ljudima priliku da vode zdrav i ispunjen život. Zdrav život, ne samo u smislu prehrane, već kroz jedan holistički pristup, obuhvaćajući čovjekovo duhovno, psihičko i fizičko zdravlje“, kaže Marija Miljković iz tvrtke Advent.

eden-bioshop-4_56f29b02ebce5-1

Radi se o tvrtki koja se bavi proizvodnjom, pakiranjem, distribucijom i prodajom zdrave hrane u Hrvatskoj i inozemstvu, a koja je kupcima možda najpoznatija preko svojih brendova Prima vite, Vege vite i BiOrganice koji se nalaze u velikim trgovačkim centrima i ostalim dućanima zdrave hrane.

„ Pri odabiru proizvoda prvenstveno se vodimo kvalitetom i kod toga nema kompromisa. Svi naši dobavljači su tvrtke i pojedinci koji posjeduju sve potrebne dozvole i certifikate, te imaju dugogodišnju tradiciju poslovanja iza sebe (…) Prije nego što proizvod plasiramo na tržište, volimo ga i sami isprobati. Ne bismo prodavali ono što sami ne bismo koristili. I kupci to prepoznaju“, kaže Marija Miljković.

eden-bioshop-3_56f29b02c2453-1

Osim u drugim dućanima zdrave hrane, trgovačkim centrima te web shopu Adventove proizvode možete kupiti i u njihovoj prvoj maloprodajnoj trgovini Eden smještenoj na zagrebačkoj Trešnjevci, u Ozaljskoj ulici.

„Kupci u našem dućanu mogu pronaći sve što se nalazi na web shopu naše internet stranice. S time da je ponuda još i šira od one na web shopu, osobito što se tiče bezglutenskih proizvoda“ napominje Marija Miljković koja radi u Edenu.

Trgovina je podijeljena na konvencionalni, bezglutenski i biološki dio, a svaki se tjedan u Edenu održavaju i posebne promocije koje često uključuju akcijske cijene, degustacije i razne nagradne igre.

eden-bioshop-1_56f29b0253774-1

Od proizvoda na koje su posebno ponosni ističu MEKI, proizvod iz njihove proizvodnje koji predstavlja zdravu grickalicu za sve uzraste, a pogotovo za djecu jer ne sadrži dodatne šećere, emulgatore, konzervanse niti umjetna bojila. Također je dobar izbor za sve one koji žele pospješiti svoju probavu jer je bogat vlaknima pa njegovo konzumiranje uz dovoljnu količinu vode potiče probavu. Drugi proizvod su popularno nazvani bixiji, Weet-bix pšenični biskvit koji mogu činiti bazu za svaki smoothie, a odlični su izvor B vitamina i željeza. Od bezglutenskih proizvoda ističu kavu od isključivo cikorije i heljdine pahuljice.

Na upit o tome koliko mjesta hrvatski proizvođači zdrave hrane zauzimaju u njihovom asortimanu, Marija Miljković kaže kako na to utječe nekoliko čimbenika.

eden-bioshop-5_56f29b0310167-1

Kao prvo, neki od proizvoda koji su dosta popularni nemaju klimatske i geografske uvjete za proizvodnju u Hrvatskoj poput chia sjemenki i kvinoje. Drugi problem pri nabavi hrvatskih proizvoda jest premala količina proizvodnje za zahtjeve tržišta.

Područje u kojem ipak aktivno podupiru hrvatske proizvođače jest njihov maloprodajni lanac pa se tako u Edenu mogu pronaći hrvatski brendovi poput Subana, Annapurne, Matičnjaka, Aromare, Vegefina, Vegetariane, OPG Kelića, PIP-a, a nadaju se uskoro u ponudi imati i voće i povrće bio uzgoja hrvatskih OPG- ovaca.

Na Adventovoj stranici možete pronaći detaljne informacije o proizvodima koje imaju u prodaji, prijedloge za recepte te blog na kojem se možete informirati o svim aspektima zdravog života, a za vrijeme trajanja Interlibera poklanjat će i knjige u svom izdanju, pa ako ste zainteresirani, svakako pratite njihovu Facebook stranicu.

Ostavi odgovor