SHARE

Više od 100 domaćih i inozemnih zanimljivih izlagača/ica zdrave hrane, ekoloških proizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama predstavit će se na ovogodišnjem dvodnevnom ZeGeVege festivalu koji će se održati u petak, 2. rujna 2016. (9-21 sat) i u subotu, 3. rujna 2016. (9-19 sati).

Bogat program radionica kuhanja i predavanja o različitim područjima veganstva, ekologije i održivog življenja plijenit će svojom raznovrsnošću pažnju posjetitelja. Brojni glazbenici/ce i plesne skupine koji podržavaju održiv način življenja te zaštitu i prava životinja izmjenjivat će se tijekom oba dana ZeGeVege festivala na pozornici i cijelome Trgu bana Jelačića na kojem se održava Festival.

Osim šest restorana, biljnih sladoleda i sirovih kolača, posjetitelje/ice očekuju mnoge druge zanimljivosti kao što su veganski kebab, burgeri od konoplje, sušeni bučini rezanci i ukusne energetske pločice. Uz prigodnu vegansku ponudu hrane, predstavit će se i razni kozmetički proizvodi na biljnoj bazi, primjerice ZeGeVege sapun od lavande, ali i proizvodi poput ekološke četkice za zube od bambusa, četkica za zube za kućne ljubimce, a posebnu pozornost privlači i najavljeno solarno kuhalo.

Ovaj jedinstven festival u Hrvatskoj, na kojem se izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla i proizvodi prijateljski prema okolišu, ove godine odvija se pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatskog Sabora – Odbora za zaštitu okoliša i prirode, Grada Zagreba i gradonačelnika, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Raznovrstan i zanimljiv program, više od 40.000 posjetitelja i odlična atmosfera s prošlogodišnjeg ZeGeVege festivala jamstvo su i preporuka da se posjeti 9. ZeGeVege festival.

Ova međunarodna manifestacija zanimljiva je, zabavna i edukativna te značajna u promicanju održivog načina življenja, odnosno dobrobiti ljudi, okoliša i životinja. Cjelokupna organizacija ZeGeVege festivala je neprofitnog karaktera.

Prijatelji životinja pozivaju predstavnike/ce svih medija da svojim objavama i medijskim pokroviteljstvom podrže ZeGeVege festival.

Više informacija i najavni video za 9. ZeGeVege festival nalaze se na www.zegevege.comZeGeVege Festival Facebook stranici.

1 KOMENTAR

  1. Svaka cast ovom festivalu; ZeGeVege je zasluzan za moj prelazak na veganstvo 🙂 Tek kada sam postala svjesna koliko genijalnih namirnica postoji na trzistu, shvatila sam da je veganstvo itekako moguce, odnosno neopisivo lakse nego sto sam se bojala. Preporucam svakome da ga posjeti, ako nista zbog nizih cijena (jer dolaze sami proizvodjaci), a i na radionicama i predavanjima se svasta zgodnoga nauci.

Ostavi odgovor