SHARE

Richard Melville Hall, svoj nadimak “Moby” dobio od svojih roditelja jer mu je autor kultnog romana “Moby Dick”, Herman Melville, navodno pra-pra-pra-pra ujak.

Unatoč tome što je svoju slavu stekao kao producent elektronske glazbe, svoju je karijeru započeo kao gitarist hardcore punk benda Vatican Commandos. U početku solo karijere, nastupao je pod različitim pseudonimima – Barracuda, Brainstorm, te UHF. Prvi singlovi su mu prošli nezamijećeno, no B strana singlice Mobility, “Go”, u kojoj je remiksirao temu iz kultne serije Twin Peaks, dospjela je do britanskog top 10 u listopadu 1991. godine.

Od tada je snimao albume u kojima se nije libio koketirati s raznim žanrovima, od techna, do ambijentalne elektronike, EDM-a, pa i kratkom povratku alternativnom rocku, na albumu Animal Rights iz 1996. godine. Moby je odavno brinuo za životinjska prava, što potvrđuje činjenica da je od 1985. godine vegetarijanac, a od 1987. vegan. Danas vodi svoj veganski restoran u Los Angelesu, Little Pine, a odnedavno planira pokrenuti i veganski glazbeni festival.

Moby uskoro pokreće veganski glazbeni festival!

Prošle subote, zvijezde su se okupile na gala večeri Mercy for Animals u Los Angelesu.

Moby je tamo najavio početak veganskog festivala, u suradnji s Tonyjem Kanalom, kojeg će održati 23. Listopada u kazalištu Fonda u Los Angelesu, a sva zarada će ići u fond organizacije Mercy for Animals.

Tu ideju su podržali legendarni Russell Simmons, Kat Von D, Mark Pontius, Daisy Fuentes, Alison Eastwood, Michele Forbes, te mnogi drugi.

Mercy for Animals prva je svjetska organizacija za zaštitu životinja na farmama, i svoju rastuću popularnost može zahvaliti radu brojnih istraživača.

Na gala večeri, glazbeni mogul Russell Simmons, dobitnik Grammyja Moby, te poduzetnica, i tattoo majstorica Kat Von D, predstavili su nagrade.

Moby je objasnio zašto je vegan

Moby je nedavno jasno sročio zašto je vegan:

“Volio sam (i volim) životinje i ne želim biti uključen u išta što vodi prema, odnosno doprinosi njihovoj patnji. To me prvo nagnalo da odbacim govedinu i piletinu. Potom i ribu (ako ste ikad imali kraj sebe ribu, sigurno ste shvatili da i one osjećaju bol, te da su mnogo sretnije kad nisu pod udicom, ostima, ili u mreži).

Potom sam pomislio: ‘Ne želim pridonositi životinjskoj patnji. Međutim, krave i kokoši u modernim mliječnim farmama, te farmama jaja poprilično su mizerne, pa zašto ja jedem mlijeko i jaja?’ Stoga sam 1987. godine odbacio sve životinjske proizvode, te postao vegan.

To sam učinio iz jednostavnog razloga: Da bih mogao jesti, i živjeti u skladu sa svojim uvjerenjima – da životinje imaju svoje živote, da imaju pravo na vlastiti život, te da jednostavno ne želim pridonositi životinjskoj patnji.”

(izvor vijesti: dailymail.co.uk.)

Ostavi odgovor