SHARE

Glavni kuhar restorana jednog engleskog hotela, dobio je otkaz nakon što je se na svojem Instagram profilu hvalio kako je uživao u potajnom podvaljivanju mesa veganima.

Alex Lambert radio je u Littleover Lodge Hotelu u Derbyju, u sjevernoj Engleskoj, a navodno mu je “osobno najdraža stvar” bila podvaljivanje mesa veganima.

Tridesetogodišnji Lambert je najuren nakon što su vegani napali hotel, optužujući da Alexa da je prekršio ljudska prava osoba koje odbijaju jesti meso.

Gospodin Lambert je pokušao opovrgnuti istinitost komentara na Instagramu, tvrdeći da ih je samo napisao kako bi “razljutio” vegana u raspravi o mesu.

Ženi s kojom se prepirao je rekao: “vegani su u manjini”, i naložio joj da “pronađe bolje stvari za trošiti svoje vrijeme,” dodajući kako je njemu “najdraža stvar hraniti vegane mesom bez njihova znanja“.

Ona je odgovorila: “Nadam se da će te jednog dana uhvatiti, uistinu bih to voljela vidjeti. Svjesna sam da smo u manjini, ali nije me briga. U ostalom to nije uopće bitno. Uživaj u srčanoj boli”

Vegani diljem svijeta su reagirali na ovu prepirku, tako što su hotelu masovno davali 1 zvjezdicu kao ocjenu, i tražili otkaz glavnog kuhara.

U početku je vodstvo hotela tvrdilo da je Alex te riječi bio izrekao u “žaru trenutka”, i da se “taj čin nije zapravo dogodio”, i dali su mu kratkotrajnu suspenziju.

Međutim, kako se protest nastavio, raskinuli su ugovor s njime.

Kreten vulgaris britanicus
Kreten vulgaris britanicus

Rosie Wilder je ostavila osvrt na hotel u kojem je rekla: “Sami ste napisali da vaš glavni kuhar namjerno hrani vegane mesom. Ako glavni kuhar ostane, nikad neću doći u vaš hotel, i upozorit ću svoju obitelj/prijatelje/vegansku zajednicu da vas izbjegavaju pod svaku cijenu!!”

Abigail Elizabeth Suter je napisala: “Ljudi imaju pravo znati što dobivaju u svojem jelu. Ako sam tražila vegansko jelo, onda očekujem i dobiti vegansko jelo. Ne želim ići tamo gdje glavni kuhar iz zabave podvaljuje životinjske proizvode.”

Rachel Hill je dodala: “Njemu bi trebali doživotno zabraniti da radi s hranom. Očito mu ne možemo vjerovati! Ovo je vrlo, vrlo ozbiljno, i nadam se da shvaća kako je njegovo ponašanje bilo opasno. Povjerenje koje pružamo restoranima i kuharima je potpuno pronevjerio.”

Hotel je u izjavi rekao: “Napravili smo istragu, i nismo pronašli nikakve dokaze da je g. Lambert radio išta sumnjivo s hranom unutar ovoga hotela.

“Međutim, budući da je g. Lambert ostavio neprikladne komentare o specifičnoj prehrani, odlučili smo ukinuti njegov ugovor.”

 Glavni kuhar dobio otkaz zbog neprikladnih komentara

Nicholas Crooks, glavni menadžer hotela je Lambertove komentare okarakterizirao kao “apsolutnu glupost.”

Rekao je: “Ovo je zadnja stvar koja nam treba, a njegov komentar nema veze s nama. Proučili smo situaciju, i odgovorili na svaki online osvrt.

“Mi udovoljavamo svačijem prehrambenom ukusu, vodimo profesionalan hotel, i smatramo da nas je ova situacija sasvim dotukla.”

Alex Lambert je rekao da su njegovi komentari bili izrečeni u žaru, dok se svađao s “militantnom vegankom” (op. ur.: LOL).

Dodao je: “To je bio glup komentar upućen veganki tijekom online rasprave.”

Započeo sam svoj post šalom: ‘kako znate da je netko vegan? Ne brinite, oni će vam to ubrzo reći.'”

“To sam napisao zbog mušterija koji su došli i uokolo počeli govoriti kako su vegani, i kako je puno zdravije biti vegan, i bolje za njih, i da su svi mesojedi u krivu”

“Militantna veganka vidjela je moju objavu i počela komentirati, govoreći mi da se nada da ću dobiti srčanu bolest, i da ću biti krivac za smrt svoje kćeri zato što je hranim životinjskim proizvodima.”

“Tada sam izgubio živce, što je, mislim i razumljivo nakon takvih komentara, i rekao sam nešto posve glupo, samo kako bi je razljutio. I to je u biti sve.”

Kuhar sam bio devet godina. Nikad nisam učinio nešto tako grozno, kao što je podmetanje mesa veganima, ili podmetanje pokvarenih namirnica.”

“Moj posao oduvijek mi je bio strast, i shvaćao sam ga vrlo ozbiljno. To je bio glup komentar izrečen iz bijesa.”

“Uzgred, nemam ništa protiv vegana.”

Mislite li da je Lambert zaslužio otkaz?

(preuzeto s telegraph.co.uk.)

1 KOMENTAR

Ostavi odgovor