SHARE

Terces i Matthew Engelhart, vlasnici lanca veganskih restorana Cafe Gratitude baziranih u Los Angelesu, našli su se na udaru prijetnji smrću jer su počeli jesti meso.

Engelharti imaju farmu u Kaliforniji na kojoj uzgajaju životinje. Inače su i ranije jeli mlijeko i jaja sa svoje farme, a u ožujku prošle su objavili na Facebooku da su počeli klati krave koje su uzgojili i jesti njihovo meso, nakon 40 godina vegetarijanstva. Taj post s Facebooka je nedavno isplivao u javnost i izazvao žestoku reakciju.

Sada Engelharti tvrde da primaju prijetnje smrću putem Facebooka, osnovana je grupa protiv njihovih restorana na Facebooku i održan je prosvjed u Los Angelesu. Na Yelpu, online servisu za ocjenjivanje restorana, su tisuće korisnika dodjeljivale njihovim restoranima najniže ocjene, pa je Yelp privremeno blokirao pristup.

Engelharti se brane tvrdeći da nitko nije više učinio od njih u promociji veganstva te ističu kako dnevno služe 28 tisuća veganskih obroka. Također, tvrde i kako mnoge druge veganske kompanije imaju vlasnike svejede, a ističu i kako nisu krili svoj povratak jedenju mesa.

Koje je vaše mišljenje o ovome? Trebaju li vlasnici veganskih restorana biti vegani, ili barem vegetarijanci? I jesu li Engelharti zaslužili prijetnje smrću?

3 KOMENTARI

Ostavi odgovor