SHARE

Da bi bili vrhunski sportaš, potreban je svakodnevan rad, mentalna disciplina, te ponešto talenta. No, mnogi zaboravljaju i vrlo bitan faktor: prehranu.

Prije 2010. godine, Novak Đoković je osvojio jedan Grand Slam turnir – Australian Open 2008. godine. Međutim, kada mu je nutricionist predložio da iz prehrane izbaci gluten, i umanji unos mliječnih proizvoda, Novak je procvjetao – počeo je nizati uspjehe koji su ga doveli do vrhunskih rezultata – danas Đoković iza sebe ima osvojenih 11 Grand Slam turnira, i s nepunih 29 godina, predviđa se da će osvojiti još mnogo. Suvereno vlada muškim tenisom, a mnogi smatraju da će na kraju karijere biti uspješniji čak i od velikog Rogera Federera.

Prehrana koja je spasila njegovu karijeru, bazira se na cjelovitim žitaricama (bezglutenskim, kao što su proso i heljda), svježem (i bobičastom) voću, zelenom lisnatom povrću, te zdravim mastima iz orašastih plodova. Međutim uz zdraviju, i svjesniju prehranu, Novak Đoković je u svoj život ukomponirao i redovit san, te svakodnevnu meditaciju. Iako je vegetarijanac, u posljednje vrijeme sve se više okreće isključivo biljnoj prehrani, stoga se odlučio na jedan poslovni pothvat. Odlučio je i svoju strast prema hrani pretvoriti u biznis.

Novak Đoković otvorio veganski restoran

Ugostiteljstvo ipak nije novost kod obitelji Đoković – Novakovi roditelji već dugo vode lanac restorana “Novak Café & Restaurant“. Međutim, najnoviji Đokovićev restoran “Eqvita” se od ostalih razlikuje po svojem meniju – koji je isključivo veganski.

Eqvita se nalazi u Kneževini Monaco – državici koja zbog svojih niskih poreza privlači mnoge sportaše i biznismene da tamo prijave svoje prebivalište. Službeno otvorenje Eqvite bilo je prošle nedjelje, a posjetili su ga mnogi poznati svjetski tenisači, uključujući Andyja Murraya, Tomasa Berdycha, Grigora Dimitrova, te Viktora Troickog.

Ponuda restorana se fokusira na veganske superfood namirnice, salate, lazanje, wrapovi, svježe zelene sokove, ali i na veganske slastice kao što su torta od manga, tapioca brulée, i čokoladna torta.

12967473_769079169894662_8785663986163060003_o

Novak Đoković je na društvenim mrežama podijelio i razlog zašto je otvorio restoran koji pogoduje tijelu, umu i duši: “Eqvita je više od restorana. To je koncept. Priča. Ljubavna priča, da budem precizniji.”

Zaključio je: “Eqvita je nastala iz ljubavi, zahvalnosti, i dubokog poštovanja prema prirodi, njenom utjecaju na ljudsko tijelo i dušu, te načinu na koje se te stvari povezuju u zdravu cjelinu.”

Budući da je čak i LinkedIn nedavno objavio da je biljna prehrana novi hit u poslovnom svijetu, ne čudi nas da je Novak Đoković otvorio veganski restoran, ni ne sumnjamo da će mu posao cvjetati. Usto se nadamo da će inspirirati mnoge ljude da žive zdraviji, suosjećajniji život.

(izvori vijesti: animalequality.com, Facebook stranica Novaka Đokovića, independent.co.uk)

Ostavi odgovor