SHARE

Centar za kulturu prehrane najavljuje Školu vege kuhinje. Ideja škole je kroz 10 tematskih radionica naučiti kako jesti i kuhati veganski dakle, bez namirnica životinjskog podrijetla. U opuštenoj atmosferi zajednički kuhamo više od 40 recepata.

Razmišljaš već neko vrijeme prijeći na vegetarijansku prehranu? Vegetarijanac/ka si i razmatraš veganstvo, no nikako pohvatati kako zamijeniti mlijeko i jaja? Imaš vegetarijanca/vegana u kući i brine te zadovoljava li svoje nutritivne potrebe?

Želiš upoznati vegansku kuhinju i time proširiti svoje kulinarsko umijeće?

Onda si jedan/na od onih za koje smo kreirali Školu vege kuhinje!

Krećemo od osnova gdje te učimo zamijeniti namirnice životinjskog podrijetla  u prehrani i kuhanju. Kajgana bez jaja? Da. Palačinke bez mlijeka? Itekako!

Nastavljamo s tematskim radionicama koje otkrivaju slasnu Božićnu i Uskršnju vege gozbu, praktičnu hranu za tulume i putovanja, vege kolače za prste polizati te kako izgleda  meksička, azijska i mediteranska vege kuhinja.

Ideja škole je kroz 10 tematskih radionica naučiti kako jesti i kuhati veganski dakle, bez namirnica životinjskog podrijetla. Zašto bi  nekoga to zanimalo?

Zašto ne?

Upoznavati vegansku prehranu je kao učiti strani jezik.  Razlozi su bezbrojni.

Pitagora i Da Vinci imali su svoje. Voditeljica Nikolina ima svoje. Netko je primoran zbog zdravlja. Netko drugi je tako odlučio zbog etičkih razloga. Netko treći želi naučiti kako svojoj dragoj veganki/vegetarijanki pripremiti pravu gozbu. Netko četvrti¸jednostavno  želi proširiti svoje kulinarske vještine. Netko peti još uvijek ne vjeruje u kajganu bez jaja i želi to čudo vidjeti svojim očima.

Na Školi vege kuhinje u opuštenoj atmosferi zajednički kuhamo više od 40 recepata. Po radionici pripremamo 4 -5 recepata  i učimo:

  • kuharske tehnike i obradu namirnica biljnog podrijetla
  • kako zamijeniti namirnice životinjskog podrijetla
  • učinkovito planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
  • zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
  • praktične savjete i trikove vege kuhanja

Voditeljica: Nikolina Plenar, veganka i učiteljica veganske kuhinje. Uz osobno iskustvo od 4 godine veganske prehrane i kuhanja, iza sebe ima i bogato iskustvo vođenja radionica vege kuhinje. Ljubav prema veganskom kuhanju rezultirala je poznavanjem svega od, izvan i između alfe & omege po pitanju veganske kuhinje. Blagdani, snack, slastice, različite svjetske kuhinje… što god poželiš, ona može pripremiti. I to izvrsno. Što je još važnije, može tebe naučiti kako to izvrsno pripremiti.

Još uvijek ne vjeruješ u kajganu bez jaja? Izazivamo te na Školu vege kuhinje!

 

Kada:

listopad 2015. – srpanj 2016. /  

10 radionica, jednom mjesečno –  drugi četvrtak u mjesecu od 18-20:30h.

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Cijena:

Radionica: 350kn  /  Škola (10 radionica)  3500kn

Popust za prijave do 06.09.2015.  

35% za radionicu  (227,5kn)   /   50%  za cijelu školu (1750kn)

Polaznici radionica dobivaju diplomu i 2 dara:

Poklon paket Annapurna prirodne hrane i popust od 20% na kupovinu u voćarna.hr (online trgovini ili dućanu).

Ostavi odgovor