Centar za kulturu prehrane najavljuje Školu vege kuhinje. Ideja škole je kroz 10 tematskih radionica naučiti kako jesti i kuhati veganski dakle, bez namirnica životinjskog podrijetla. U opuštenoj atmosferi zajednički kuhamo više od 40 recepata.
Razmišljaš već neko vrijeme prijeći na vegetarijansku prehranu? Vegetarijanac/ka si i razmatraš veganstvo, no nikako pohvatati kako zamijeniti mlijeko i jaja? Imaš vegetarijanca/vegana u kući i brine te zadovoljava li svoje nutritivne potrebe?
Želiš upoznati vegansku kuhinju i time proširiti svoje kulinarsko umijeće?
Onda si jedan/na od onih za koje smo kreirali Školu vege kuhinje!
Krećemo od osnova gdje te učimo zamijeniti namirnice životinjskog podrijetla u prehrani i kuhanju. Kajgana bez jaja? Da. Palačinke bez mlijeka? Itekako!
Nastavljamo s tematskim radionicama koje otkrivaju slasnu Božićnu i Uskršnju vege gozbu, praktičnu hranu za tulume i putovanja, vege kolače za prste polizati te kako izgleda meksička, azijska i mediteranska vege kuhinja.
Ideja škole je kroz 10 tematskih radionica naučiti kako jesti i kuhati veganski dakle, bez namirnica životinjskog podrijetla. Zašto bi nekoga to zanimalo?
Zašto ne?
Upoznavati vegansku prehranu je kao učiti strani jezik. Razlozi su bezbrojni.
Pitagora i Da Vinci imali su svoje. Voditeljica Nikolina ima svoje. Netko je primoran zbog zdravlja. Netko drugi je tako odlučio zbog etičkih razloga. Netko treći želi naučiti kako svojoj dragoj veganki/vegetarijanki pripremiti pravu gozbu. Netko četvrti¸jednostavno želi proširiti svoje kulinarske vještine. Netko peti još uvijek ne vjeruje u kajganu bez jaja i želi to čudo vidjeti svojim očima.
Na Školi vege kuhinje u opuštenoj atmosferi zajednički kuhamo više od 40 recepata. Po radionici pripremamo 4 -5 recepata i učimo:
- kuharske tehnike i obradu namirnica biljnog podrijetla
- kako zamijeniti namirnice životinjskog podrijetla
- učinkovito planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
- zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
- praktične savjete i trikove vege kuhanja
Voditeljica: Nikolina Plenar, veganka i učiteljica veganske kuhinje. Uz osobno iskustvo od 4 godine veganske prehrane i kuhanja, iza sebe ima i bogato iskustvo vođenja radionica vege kuhinje. Ljubav prema veganskom kuhanju rezultirala je poznavanjem svega od, izvan i između alfe & omege po pitanju veganske kuhinje. Blagdani, snack, slastice, različite svjetske kuhinje… što god poželiš, ona može pripremiti. I to izvrsno. Što je još važnije, može tebe naučiti kako to izvrsno pripremiti.
Još uvijek ne vjeruješ u kajganu bez jaja? Izazivamo te na Školu vege kuhinje!
Kada:
listopad 2015. – srpanj 2016. /
10 radionica, jednom mjesečno – drugi četvrtak u mjesecu od 18-20:30h.
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena:
Radionica: 350kn / Škola (10 radionica) 3500kn
Popust za prijave do 06.09.2015.
35% za radionicu (227,5kn) / 50% za cijelu školu (1750kn)
Polaznici radionica dobivaju diplomu i 2 dara:
Poklon paket Annapurna prirodne hrane i popust od 20% na kupovinu u voćarna.hr (online trgovini ili dućanu).