SHARE

Hina / www.zagreb.hr – Na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je atletski miting IAAF WORLD CHALLENGE ZAGREB 2019. – 69. memorijal Borisa Hanžekovića i uručio pehar Sportskih novosti Shaneu Brathwaiteu, pobjedniku Memorijalne utrke na 110 metara s preponama.

Iz godine u godinu Memorija Hanžeković okuplja sve veći broj olimpijskih, svjetskih i europskih atletskih veličina. Nošeni tim rezultatima dokazujemo da se radi o prestižnom natjecanju na kojem atletičarke i atletičari rado dolaze i s posebnim sportskim motivom i nabojem nastupaju, rekao je gradonačelnik.

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković u svom je 12. nastupu na zagrebačkom atletskom mitingu iz IAAF World Challenge serije ostvarila osmu pobjedu hicem od 67,78 metara, dok je druga hrvatska predstavnica Marija Tolj osvojila treće mjesto s daljinom 62,57 m. Sandra Perković je ostvarila drugi najbolji hitac u ovoj sezoni, kraći jedino od 68,58 m koje je postigla na natjecanju Europske lige u Varaždinu. Između Perković i Tolj na drugo mjesto se na Mladosti ‘ugurala’ Njemica Kristin Prudenz sa hicem 63,25 m.
“Jako sam zadovoljna nastupom. Novi krug na stadionu je jako brz, ali sam pokazala da i na njemu mogu dobro bacati. Žao mi je samo što je zadnji hitac završio u mreži”, izjavila je Perković.

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak ostvarila je svoju prvu pobjedu na IAAF World Challenge mitingu u Zagrebu i pritom postavila novi rekord mitinga sa 66,42 metra. To je ujedno Sarin najbolji rezultat u ovoj sezoni postignut na prvom natjecanju na kojem ju je vodio njezin novi trener, legendarni norveški bacač koplja Andreas Thorkildsen. Kolak je na Mladosti slavila ispred Kanađanke Elizabeth Gleadle (63,77 m), Poljakinje Marije Andrejczyk (60,91 m) i Slovenke Martine Ratej (60,50 m).
“Odlično se osjećam, sretna sam zbog rezultata i pobjede, sada mogu na Svjetsko prvenstvo u Dohu sa smiješkom,” kazala je Kolak i dodala: “Nemam puno prilika nastupati u Hrvatskoj. Na tribinama je bila moja obitelj i prijatelji, drago mi je i zbog klinaca koji su došli zbog nas”. Sari je Hanžek bio zadnja provjera prije svjetskog prvensta u Dohi. Sada odlazi u Norvešku gdje će se tri tjedna pripremati za svjetsko prvenstvo: “Idemo u Dohu opušteno. Moj glavni cilj je zadržati konstantu u bacanjima. Ako tehnički dobro odradim hitac onda ću imati i dužinu”.

Ostavi odgovor