SHARE

Bogati program 54. međunarodne vrtne izložbe FLORAART 2019. najavili su na Bundeku zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, voditelj Podružnice Zrinjevac Igor Toljan te dopredsjednik Izvršnog odbora Floraart Darko Uidl.

Ovogodišnje izdanje FLORAARTA će okupiti  preko 200 izlagača, a za sve posjetitelje, kojij se očekuje više od 300 000, je osigurana besplatna autobusna karta na  liniji od Mažuranićevog trga do Bundeka, besplatni električni vlakić koji će prometovati na prostoru održavanja izložbe te vlakić koji će voziti od parkirališta na istočnoj strani Bundeka do rotora. 

Gradonačelnik Bandić prisjetio se samih početaka ove vrtne izložbe koja se održavala na Gornjem gradu te je, na prijedlog nekadašnjeg  voditelja Zrinjevca Ante Ledića, preseljena u Boćarski dom, a sada se već 14. godinu za redom održava na Bundeku. Sretan sam što se još jedan FLORAART održava na Bundeku – dnevnom boravku Zagrepčana. Hvala svima koji su sudjelovali i sudjeluju u organizaciji ovog dugogodišnjeg hortikulturnog događaja, zaključio je.

Igor Toljan je istaknuo da  ova vrtna izložba ne bi bila moguća bez združenog rada cijeloga Zagrebačkog holdinga i njegovih podružnica te pokroviteljstva Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba. Ove godine smo na zahtjev posjetitelja i izlagača pomaknuli termin održavanja izložbe pa će biti otvorena od 13. do 19. svibnja, kada će ju tradicionalnim koncertom zatvoriti poznata hrvatska violončelistica Ana Rucner, rekao je.
Nakon što je naglasio da iz godine u godinu FLORAART okuplja sve više posjetitelja i izlagača, Toljan je dodao da će ulaz i ove godine biti besplatan, a brojne posjetitelje očekuju bogati umjetnički sadržaji i programi.

Na ovoj izložbi se predstavljaju novi trendovi u uređenju krajobraza i proizvodnji biljnog materijala, a posjetitelji će moći vidjeti i nova idejna rješenja za uređenje vrtova i zelenih površina. Osim brojnih predavanja i radionica na FLORAARTU 2019. će se održati i natjecanje izlagača biljnog materijala, međunarodno natjecanje učenika poljoprivrednih srednjih škola u aranžiranju cvijeća te izbor za najljepši kućni vrt grada Zagreba i Zagrebačke županije, naglasio je dopredsjednik Uidl.

Ostavi odgovor