Biste li liječili svoje dijete kanabisom? Evo priče roditelja koji su se iz očaja odlučili na to

SHARE

Otkad je bila mala beba, Millie pati od epilepsije i imala je do 700 zastrašujućih i bolnih napadaja dnevno. Dijagnoza je bila toliko teška da su roditelji vjerovali da ona nikad neće prohodati niti progovoriti. U ovom izvatku iz serijala National Geographica “Cannabis for Kids”, Milliein liječnik priznaje da standardni lijekovi za epilepsiju mogu uzrokovati velike probleme kod djece, a roditelji su se s time složili. Millie je bila na tri različita lijeka kad su roditelji odlučili istražiti alternative. “Osjećali smo se kao da su nam ruke vezane”, objasnio je otac.

Odlučili su ostaviti većinu svoje imovine i preseliti u Colorado, gdje je medicinska marihuana legalna i dostupna. Počeli su joj davati CBD, jedan od aktivnih spojeva iz marihuane, kao tretman za epilepsiju, i odmah su uočili golemi napredak. “Petnaest minuta nakon prve doze bila je posve budna i ogledala se naokolo,”, kaže njena majka. Nakon 90 dana tretmana CBD-om, broj napada je pao za 70 do 90 posto dnevno.

Priznaju da je otisnuti se na taj put bilo “teško i strašno”, ali ne žale zbog odluke da upotrijebe kanabis. “Ne znam zašto se toga ljudi toliko boje”, kaže otac. “Mislili smo da naša kćerka neće dugo ostati s nama, a sada smo uvjereni da će hodati i govoriti kao druga djeca.” Majka se slaži, nada se da će budućnost biti sretna, ona u kojoj je njeno dijete pobijedilo usprkos lošim izgledima.

Sve zahvaljujući čudesnom prirodnom lijeku iz biljke, dara čovječanstvu koji je još uvijek ilegalan u većem dijelu svijeta.

(Preuzeto s True Activista. Izvorni članak je Open Source i dopušta kopiranje uz navođenje izvora. Fresh.hr otpušta prava na prijevod ovog članka pod istim uvjetima)

Ostavi odgovor