SHARE

Avokado i Kolektiv Sjemenčice pozivaju vas na radionicu kuhanja 21.7. u petak, u prostoru udruge Vestigium, Rudeška 142, Zagreb.

Vrijeme radionice je 18:00 – 22:00 h.

Minimalna donacija za radionicu je 100,00 kn.

Prijave na mail su obavezne, a rezervirati se možete na udruga.avokado@gmail.com.

Donosimo vam radionicu u sklopu koje ćemo kuhati, reciklirati, širiti svjetonazore, družiti se i zajedno večerati sve što smo pripremili.

Hrana koju pripremamo je biljna, lokalna i sezonska, a kroz nekoliko primjera ćemo vam pokazati kako da pripremite super ljetni obrok.  Također ćemo vam ukazati na problem bacanja hrane i pokazati vam kako da jednostavno reciklirate hranu kod kuće.

Proći ćemo ideje što učiniti sa bundevama i tikvicama, te kako ih razlikovati, stoga vam donosimo recepte i pokazujemo kako; ispeći savršenu bučnicu, napraviti juhu od bundeve ili od tikvica, napraviti sjajan napitak od bundeve i sirove spaghette od tikvica sa prikladnim umakom.

Sezona je voća. Pokazat ćemo vam kako skuhati super slatko ljuti umak od voća: chutney. Uz chutney ćemo raditi proso na preprženim začinima, te vas uvesti u čaroliju začina.

Ljeto je vrijeme salate, stoga ćemo vam pokazati kako napraviti jednostavan i brz dressing za salatu, te neke tajne dodatke salati koji će ju učiniti neodoljivom čak i za one koji nisu ljubitelji salate.

Reciklažni dio ćemo osmisliti na licu mjesta, zajedničkim snagama. Ostavit ćemo ga kao iznenađenje.

Vidimo se u Vestigiumu!

Ostavi odgovor