Novi kulinarski hit su češnjakovi izdanci. Zeleni izdanci češnjaka uglavnom su se bacali, a onda je netko otkrio da su jako ukusni i hranjivi. Štoviše, sada se ide toliko daleko da neki tvrde kako su češnjakovi izdanci superhrana.
Na tu temu nam se javio i Martin Knežević, koji stoji iza projekta Češnjak.bio.
“Evo, danas popodne sam si skuhao juhicu i stavio sam sitno nasjeckane izdanke. Pustili su aromu, ali i dalje su ostali hrskavi u juhi. Fantastično otkriće!”, kaže Martin.
S Martinom smo inače ranije razgovarali o ekološkom uzgoju češnjaka.
Preporuka za ovakve izdanke je da se upotrijebe sirovi u salatama, u svim jelima u kojima se njima može zamijeniti mahune ili bilo kojem jelu kojem želite dodati okus svježeg češnjaka. Dobri su i za prženje umjesto crvenog luka, u woku, varivima, povrtnim juhama.
Također, mogu se i zamrznuti. U zamrzivaču neće izgubiti teksturu niti aromu.
Više o izdancima češnjaka i o tome kako ih nabaviti potražite na Češnjak.bio Facebook stranici.