SHARE

Dragan 5Dragan Šurlan je trener i psiholog. Utemeljitelj je veganskog fitness izazova 30DANA i Zagreb Fitness Bootcampa.

 


 

Veganska verzija bureka koja predstavlja pravi, balansirani obrok. Servirajte sa salatom i podijelite s dragom osobom.

Sastojci:

  • 300 g bukovača
  • 200 g Annapurna dimljenog tofua
  • 4 listića Violife veganskog sira
  • 3 glavice crvenog luka
  • 4 lista tijesta za štrudlu (bez jaja)
  • 200 g blitve ili špinata
  • 80 g zobenih pahuljica
  • sol i papar po želji

Priprema:

  • Nasjeckati i propržiti luk na ulju dok ne požuti.
  • Dodati bukovače, špinat ili blitvu i nastaviti pržiti još desetak minuta.
  • Isjeckati tofu i zajedno sa zobenim pahuljicama dodati smjesi.
  • Dodati sol i papar i sve dobro izmiješati.
  • Staviti pola smjese na dva lista tijesta, dodati dva listića sira i zarolati.
  • Napraviti isto s preostala dva lista tijesta.
  • Premazati koburek s malo ulja i staviti u namašćenu posudu za pečenje.
  • Peći u zagrijanoj pećnici 25 min na 200 Celzijevih stupnjeva.
  • Pustiti da se ohladi desetak minuta i servirati.

1 KOMENTAR

Ostavi odgovor