SHARE

Vremena nisu više tako teška za vegane željne sladoleda – Ledo nudi vegansku vaniliju. Spar ima u ponudi sladoled od soje. U većini zagrebačkih slastičarni dostupni su voćni okusi sladoleda bez mlijeka i jaja. Ali svejedno preporučamo da probate ovaj kućni recept.

Baza je uvijek ista, a ostali sastojci se mogu varirati. Mi smo ovaj put krenuli vođeni željom za čokoladom, pa je recept otišao tim putem. Osnova svega je zrela banana, ona s točkicama na sebi ili čak zrelija. Budite spremni – kupujte banane redovito. Kad su posve zrele, izrežite ih na kolutiće, stavite na poslužavnik prekriven papirom za pečenje i zamrznite. Kad su smrznute možete ih prebaciti u vrećice ili posude. Sada u zamrzivaču imate sladoled kad god poželite. Ostalo su detalji.

Za današnji čokoladni sladoled trebalo nam je:

  • 2 smrznute banane
  • 2 žlice kakao praha
  • 2 datulje

Stavite sve sastojke u blender i uključite ga. Banane će se prvo razmrviti, a nakon minute-dvije dogodit će se magija i smjesa će postati sladoled. Ukusan, kremast, bez naglašenog okusa banane, divan veganski sladoled.

Što ste pojeli nakon treninga? Sladoled. Sram vas bilo. A da kažete, bananu? To već zvuči bolje.

U minimalističkoj varijanti, možete upotrijebiti samo bananu. Možete dodati šaku sezonskog voća – narezane nektarine ili breskve, borovnice, jagode. Isprobajte kombinaciju kruške i đumbira. Ili dodajte kokosovo brašno i dvije-tri žlice kokosova mlijeka. U većini kombinacija ne morate zaslađivati sladoled – mi danas jesmo jer je kakao prah gorak. Obzirom na sastojke, možete ovaj sladoled jesti i za doručak, zašto čekati vrijeme deserta?

sladoled2

2 KOMENTARI

  1. Super recept – nisam imala kakaa pa sam improvizirala sa smrznutim sumskim vocem, ispalo je super! Jedino mi se susene datulje nisu bas zblendale, pa sam dobila komadice slatkih chewy datulja, kao najfinije chunkove karamele u sladoledu 🙂

Ostavi odgovor