SHARE

Fascinantno je koliko ljudi mogu petljati oko jednostavnih stvari kao što je juha od brokule.

Stavljati vrhnje u juhu od brokule. Koristiti luk, češnjak, gljive – jake sastojke koji će ustvari prikriti pravi okus brokule.

Najbolja kremasta juha od brokule ima samo četiri sastojka, ako brojimo sol i papar.

Juha od brokule

Evo recepta:

  • Glavica brokule
  • Voda
  • Sol i papar

Razdvojite brokulu na stručke i stavite je na sito i skuhajte na pari. Probodite je vilicom – kad prolazi kroz nju, gotova je. Zatim je prebacite u blender. Posolite, popaprite i ulijte malo vode. Sameljite u blenderu dok ne postane kremasta – po potrebi dodajte još soli, papra i vode.

Dok se brokula pari, pripremite krutone. Narežite stari kruh na kockice. Polijte ga s malo maslinovog ulja i pecite na teflonskoj tavi dok ne postane hrskav.

Poslužite juhu s krutonima na vrhu. Ako se osjećate baš dekadentno, zalijte sve skupa s još malo maslinovog ulja kad je već na stolu.

Ostavi odgovor