SHARE

Da nam je bar netko ranije rekao! Nemojte da vam bude žao. Da smo prije deset godina znali, ne bi nikad radili ovih 10 stvari, koje možda i vi radite:

1. Nosite masku kako biste impresionirali druge

Ako svijetu nikad ne pokazujete pravo lice, nego samo masku, jednog ćete dana otkriti da pod njom više ničeg nema. Jer ćete trošiti previše vremena na tuđu percepciju sebe i na to što drugi žele da budete, pa ćete na kraju zaboraviti tko ste. Nemojte se bojati tuđe osude: znate što vam je u srcu i znate da ste to pravi vi. Zadivite ih time kako se nosite sa svojim nesavršenostima.

2. Dopuštate drugima da odlučuju o vašim snovima

Najveći izazov u životu je otkriti tko ste. Drugi najveći je biti sretan s onim što pronađete. Veliki korak na tom putu je odlučiti ostati vjeran svojim ciljevima i snovima. Postoje li ljudi koji se ne slažu s vama? Dobro. Znači da idete svojim putem. Ponekad stvari koje radite drugima izgledaju kao ludosti, ali kad se zateknete kako ste od uzbuđenja izgubili pojam o vremenu, znači da radite pravu stvar.

3. Družite se s negativcima

Nemojte dopustiti da vam netko prenese negativan stav. Ne dajte im. Oni ne mogu povući okidač, ako im vi ne stavite pištolj u ruku. Kad shvatite da je druženje s negativnim ljudima stvar izbora, a ne obveza, oslobodili ste se i možete živjeti u društvu suosjećanja, a ne ljutnje, velikodušnosti, a ne pohlepe, te strpljenja, a ne tjeskobe.

4. Sebični ste i egoistični

Život pun djela motiviranih ljubavlju i dobrim karakterom je najbolji nadgrobni spomenik. Oni koje ste inspirirali svojom ljubavlju sjećat će se dugo nakon što vaše vrijeme istekne. Urežite svoje ime u srca, a ne u kamen. Ono što ste učinili za sebe umire s vama. Što ste učinili za druge i za svijet ostaje.

5. Izbjegavate promjenu i rast

Želite li znati svoju prošlost, pogledajte svoju sadašnjost. Želite li znati svoju budućnost, pogledajte svoju sadašnjost. Morate se riješiti starog kako biste napravili mjesta za novo. Staro je otišlo i neće se vratiti. Prihvatite li to odmah, postavit ćete se u startni položaj za uspjeh.

6. Odustajete kad je teško

Nema neuspjeha, postoje samo rezultati. Čak i kad se stvari ne odviju kako ste očekivali, nemojte biti razočarani ili se predati. Naučite što možete i nastavite dalje. Pobjednik je na kraju onaj tko uvijek ode po jedan korak naprijed. Jer u ratu se pobjeđuje davno prije posljednje bitke. To je proces koji se sastoji od malih koraka, odluka i djelovanja, koji polako grade taj konačni trenutak trijumfa.

7. Pokušavate upravljati svakom sitnicom

Život treba dodirivati, a ne gušiti. Ponekad se morate opustiti i dopustiti životu da se dogodi bez neprestane brige i mikromenadžiranja. Naučite se popustiti, prije nego pretjerate. Duboko udahnite. Kad se prašina slegne, i kad uspijete opet vidjeti cijelu sliku, krenite naprijed. Ne morate znati točno kuda idete kako biste stigli na neko sjajno mjesto. Sve u životu je u savršenom redu, čak i kad ne razumijete zašto. Samo će vam trebati malo vremena da shvatite.

8. Prihvaćate manje nego zaslužujete

Budite dovoljno jaki kad treba popustiti, i dovoljno mudri kad treba dočekati ono što zaslužujete. Ponekad morate pasti niže nego ste ikad bili kako biste se popeli još više. Ponekad vam oči mora isprati toliko suza kako biste jasnije vidjeli mogućnosti pred sobom. Ne prihvaćajte dovoljno dobro.

9. Vječno čekate sutra

Problem je u tome što uvijek mislite da imate više vremena nego zaista imate. Ali jednom ćete se probuditi i više neće biti vremena za rad na svim stvarima koje ste uvijek htjeli. Do tada ćete ili dostići svoje ciljeve, ili ćete imati popis izlika zašto niste uspjeli.

10. Lijeni ste i površni

Svijet vam ne duguje ništa, vi dugujete nešto svijetu. Prestanite sanjariti i počnite djelovati. Preuzmite punu odogovornost za svoj život. Važni ste i nekome ste potrebni. Prekasno je za sjediti i čekati da netko nekad nešto učini. Nekad je danas, a taj netko potreban svijetu ste vi.

Ostavi odgovor