Fascinantno je koliko ljudi mogu petljati oko jednostavnih stvari kao što je juha od brokule.
Stavljati vrhnje u juhu od brokule. Koristiti luk, češnjak, gljive – jake sastojke koji će ustvari prikriti pravi okus brokule.
Najbolja kremasta juha od brokule ima samo četiri sastojka, ako brojimo sol i papar.
Juha od brokule
Evo recepta:
- Glavica brokule
- Voda
- Sol i papar
Razdvojite brokulu na stručke i stavite je na sito i skuhajte na pari. Probodite je vilicom – kad prolazi kroz nju, gotova je. Zatim je prebacite u blender. Posolite, popaprite i ulijte malo vode. Sameljite u blenderu dok ne postane kremasta – po potrebi dodajte još soli, papra i vode.
Dok se brokula pari, pripremite krutone. Narežite stari kruh na kockice. Polijte ga s malo maslinovog ulja i pecite na teflonskoj tavi dok ne postane hrskav.
Poslužite juhu s krutonima na vrhu. Ako se osjećate baš dekadentno, zalijte sve skupa s još malo maslinovog ulja kad je već na stolu.