SHARE

Projekcijom danskog filma Te smo noći pali,  autorice Cille Hannibal, večeras je u Kaptol Boutique Cinema počeo međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox.

Okupljene je pozdravio osnivač i direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski koji se osvrnuo na proteklih 15 festivalskih godina. Pregledali smo oko 20.000 filmova, prikazali ih više od 2.000 iz 77 zemalja za 290.000 gledatelja, te uveli čitav niz novosti u naš festivalski život.
Otvorivši festival, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je organizatorima na jubileju jer 15 festivalskih izdanja u koja je uloženo mnogo napora i truda da bi se postigla, a potom i zadržala visoka kvaliteta je veliki uspjeh. Također, izrazio je zadovoljstvo što će Zagreb u idućih deset dana postati središte dokumentarnog filma u Europi.

Na ovogodišnjem izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, koje se održava u kinu Kaptol Boutique Cinema od 24. veljače do 3. ožujka, gledatelje očekuju 104 dokumentarna filma raspoređena u 16 programa, niz atraktivnih službenih i posebnih filmskih programa, predavanja, razgovori s autorima i koncerti.

ZagrebDox se održava uz potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Ostavi odgovor