SHARE

Ako još uvijek tražite svoju motivaciju i razloge zbog kojih ćete se pokrenuti, možda je vrijeme da malo bacite pogled u primjere koje nam pruža svijet izvan male kutije zvane „ja“ u koju se često zatvaramo.

Stopetogodišnji Robert Marchand upravo je ušao u povijest postavivši rekord od sat vremena u vožnji bicikla na 22 kilometra. 2012. taj je Francuz postavio prvi rekord od jednog sata u kategoriji za one preko sto godina, a onda je potukao sam sebe dvije godine kasnije u dobi od 102 godine, kad je prešao više od 25 kilometara. Iako udaljenost koju je prešao u zadnjoj utrci u siječnju nije bila toliko velika kao prethodne dvije, stvorena je posebna kategorija za njega koja se odnosi na one 105 plus godina, kako bi se odalo poštovanje njegovim nevjerojatnim pothvatima.

Na utrci koja se održala na biciklističkoj stazi blizu Pariza, Roberta Marchanda podržao je veliki broj ljudi oduševljenih njegovom voljom i energijom.

Marchand je rođen u Amiensu, taman pred početak Prvog svjetskog rata. Radio je kao vatrogasac, a onda je otišao živjeti u Venezuelu i Kanadu. Šezdesetih se vratio u Francusku no radio je takve poslove koji mu nisu ostavljali puno vremena da se bavi sportom. Tek se sa 68 godina počeo baviti biciklizmom.

Iako ne radi planove za budućnost njegov trener, Gerard Mistler izjavio je kako ne bi bio iznenađen da Robert nastavi biciklirati.

Postavljanje ciljeva dio je njegove osobnosti. Ako mi kaže da želi poboljšati svoj rekord, bit ću tu za njega. On je sjajan primjer svima nama“, kaže Gerard Mistler.

Kada vidite energiju kojom pršti taj čovjek sa svojim godinama, prostora za izlike što se tiče bavljenja fizičkom aktivnošću jednostavno nema. Uostalom, što mislite koji je razlog njegove dugovječnosti?

 

Ostavi odgovor