SHARE

Rijetko tko ne voli ugodan miris u prostoriji u kojoj boravi, na rijetko koga on ne utječe. No ugodan i postojan miris prostora nije uvijek lako postići, pogotovo ako smo skloniji prirodnijim alternativama od sintetičkih osvježivača zraka kojima tržište obiluje, a koji ne samo što štetno djeluju na okoliš, nego i nama mogu izazvati tegobe. Slovenska tvrtka Favn, s tridesetogodišnjom tradicijom u preradi ljekovitog bilja u raznolike uporabne proizvode doskočila je tom problemu i stvorila vrlo učinkovito rješenje u obliku prirodnih osvježivača zraka.

osvjezivac-limeta-grejposvjezivac-geranij-lavanda

„Danas više nego ikad težimo tome da svoj dom i ostale prostore u kojima boravimo, čim manje izlažemo štetnim kemikalijama. Poznato je da sintetički osvježivači prostora mogu izazvati glavobolje, alergije i mučnine, a i priznajmo, jednostavno ne mogu mirisati tako lijepo kao mirisi koje nam je podarila priroda. Eteris osvježivači su potpuno prirodni, bez potisnih plinova i umjetnih aroma“, kaže Kristina Nižić, Favnova prodajna predstavnica za hrvatsko tržište.

Prirodni osvježivači zraka alkoholna su otopina prirodnih eteričnih ulja, a svaki je kreiran na načelima aromaterapije pa tako onaj od geranije i lavande služi za opuštanje, dok je onaj od limete i grejpa namjenjen podizanju koncentracije i raspoloženja. U ponudi su još i bergamot i bijela jela te kombinacija paprene metvice i limunske trave. S obzirom na to da sam i ih i sama iskušala mogu reći da se mirisi dugo zadržavaju u prostoru i zbilja ga osvježavaju- ne izazivaju nikakve „nuspojave“ poput glavobolje koja se znala javiti kad sam koristila sprejeve sa sintetičkim mirisima.

Eteris je naša najmlađa linija, poznata ponajprije po čistim i prirodnim osnovnim i eteričnim uljima, ali i hidrolatima, gelovima za tuširanje, te prirodnim osvježivačima prostora“, kaže Kristina Nižić.

Uz liniju Eteris, tvrtka Favn ima još dvije linije, Favn koja obuhvaća „terapeutske proizvode na biljnoj bazi“ koje odlikuje visoki udio ljekovitog bilja te promišljena uporaba eteričnih ulja (primjerice Balzam za noge s ekstraktom divljeg kestena ), te Natalì linija koja je zamišljena za „njegu trudnica i dojilja, kao i njihovih mališana već od prvog dana“, no proizvodi su primjereni i za svakodnevnu njegu, poput Natalì melema za strije i osjetljivu kožu koji sadrži samo prirodne maslace, eterično ulje smilja i ekstrakt nevena.

natali-bebe

balzam-za-nogeSirovine za svoje proizvode tvrtka Favn kupuje od provjerenih dobavljača ( gotovo sva eterična ulja kupuju se od francuskih dobavljača gdje se vodi računa o detaljnim podacima o njihovom porijeklu, načinu dobivanja, kemijskom sastavu), a određene biljne ekstrakte poput arnike, gaveza i nevena izrađuju sami.

„Vjerujemo da je jedino iz kvalitetnih sirovina moguće napraviti dobar proizvod, zbog čega području nabave pridajemo velik značaj“, kaže Kristina Nižić.

Tvrtka Favn također je i značajan dobavljač prirodnih, biološki proizvedenih i certificiranih sirovina za proizvođače prirodne kozmetike, a njihovi se  proizvodi već 30 godina nalaze u svim slovenskim ljekarnama i brojnim specijaliziranim trgovinama. Na hrvatskom tržištu dostupni su posljednjih godinu i pol dana i to u Zagrebu (Lavanda-mia, Eden bioshop, Quisisana te Ljekarne zagrebačke županije) i Zadru (Bio Svijet), a proizvode možete naručiti i putem online shopa.

Ostavi odgovor