SHARE

Dragan-FreshDragan Šurlan je trener i psiholog. Začetnik je Zagreb Fitness Bootcampa i veganskog fitness izazova.

 

 


Volim američke palačinke još iz dana života u Americi, ali sam odnedavno primjetio da mi palačinke od pšeničnog brašna sjedaju preteško na želudac. I budući da sam vegan, morao sam napraviti opaku vegansku verziju koja mi može poslužiti kao ukusan, hranjiv doručak. Ova verzija američkih palačinki je zasitna, ali lako sjeda na želudac. Obožavam kikiriki maslac, tako da ove palačinke ne idu bez njega i… naravno banana! Zgrabite nekoliko jednostavnih sastojaka i iznenadite frendicu, frenda ili voljenu osobu sa super doručkom. Ovo je recept za dvije gladne osobe. Nakon toga planirajte izlet na Sljeme ili neki opaki trening. Imat ćete energije.

Sastojci za palačinke:

  • 100 grama rižinog braššna
  • 150 grama heljdinog braššna
  • 3 ½ dcl vanilijinog sojinog mlijeka
  • 1 zrela banana

Sastojci za preljev:

  • 2 velike žlice kakaa
  • 2 zrele banane
  • 2 datulje
  • 1 velika žlica kikiriki maslaca
  • 1 dcl vanilijinog mlijeka

Sastojci za staviti između palačinki:

  • 1 banana
  • 2 velike žlice kikiriki maslaca

Priprema:

  1. Dobro izmiješajte brašno, sojino mlijeko i zgnječenu bananu
  2. Zagrijte tavu sa žlicom ulja i stavite otprilike pola šeflje smjese za palačinke na tavu (ne razlijevati)
  3. Okrenite palačinku nakon otprilike jedne minute ili nakon što se pojave mjehurići na vrhu palačinke
  4. Ispecite sve palačinke i podijelite ih ravnomjerno na dva tanjura
  5. Namažite svaku palačinku s pola žličice kikiriki maslaca i na to stavite 3-4 tanje kriške narezane banane
  6. Naslažite palačinke jednu na drugu
  7. U blender stavite sastojke za preljev i izblendajte na 30-ak sekundi dok ne dobijete kremasti preljev
  8. Prelijte brdo palačinki s brdom čokoladnog preljeva
  9. Enjoy!

Ostavi odgovor