SHARE

Jeste li čuli da su vegani više seksi od mesojeda? Različite ljude privlače različite osobe, i to je često vrlo subjektivna stvar. No, u svojoj osnovi, seksualna privlačnost je osobina koja potiče zainteresiranost i užitak. A to puno manje ovisi obliku nosa i simetriji lica, a puno više o znakovima koji ukazuju na dobro fizičko zdravlje. Slika zdrave osobe uključuje snagu, mladost, plodnost, i produktivnost. Na posljetku, dobro zdravlje uvelike ovisi o našem izboru hrane.

Doktor interne medicine, John McDougall, sa svojom ženom Mary već preko 30 godina radi na promociji veganske (i vegetarijanske) prehrane bogate škrobom, i tvrdi da je njome moguće izliječiti mnoge ozbiljne bolesti, kao što su visok krvni tlak, srčane bolesti, dijabetes, i mnoge druge.

No takve stvari sam već bio čuo, i oduvijek su mi bile savršeno logične. Međutim, McDougall je izjavio i sljedeću stvar, o kojoj prije nisam previše promišljao: veganska prehrana povećava i seksualnu privlačnost.

Seksualna privlačnost opada kad se hranimo nezdravo

Prehrana na životinjskoj bazi umanjuje seksualnu moć, ženstvenost, i muškost. Zanimljivo je to što muški vegani imaju 13% više testosterona od mesojeda, i imaju puno manju vjerojatnost biti impotentni u kasnijoj dobi. Dakle zdrava prehrana, umanjuje erektilnu disfunkciju.

I ženska je plodnost povezana s prehranom. Prevelika mršavost, odnosno pretilost, umanjuju vjerojatnost zatrudnjivanja. Nadalje, namirnice koje odabiru, također utječu na žensku plodnost. Kad 5% ukupne energije dobivaju iz biljnih proteina, imat će 50% manje izgleda da budu neplodne.

Hormoni su razlog što su vegani više seksi

Doktor John McDougall tvrdi da 89-99% unosa nezdravih kemikalija u tijelo, dolazi upravo od mesa, ribe, jaja, i mliječnih proizvoda. Te kemikalije umanjuju broj spermića, oslabljuju njihovu pokretljivost, te posljedično uzrokuju neplodnost. Također, hormonski tretirano meso (iz masovne proizvodnje) sadrži kemikalije na bazi estrogena, što ima poguban utjecaj na muške fetuse, koji se zbog toga rađaju s manjim penisom i testisima. Da stvar bude gora, muškarci i žene koji ne jedu dovoljno biljaka, imaju veći rizik da će im potomci imati Downov sindrom.

Seksualna privlačnost svakako ovisi i o tjelesnoj masi. Gledajući umjetnine iz prošlosti, možemo zaključiti da se standard privlačnosti mijenjao. Dok je Willendorfska Venera po današnjim standardima predebela, Miloska Venera (iz 2. stoljeća prije nove ere), već je bliže zdravijem izgledu tijela. Prevelika mršavost, odnosno debljina, povezane su s neplodnošću – kod mršavih žena postoji vjerojatnost da će beba biti premalena, a kod debljih prevelika (i vjerojatnije je da će se roditi carskim rezom).

Za zdravo, i privlačno tijelo McDougall predlaže prehranu baziranu na škrobu. Navalite na rižu, grah, i kelj; batat i brokulu; krumpir i kupus; i kukuruz i tikvicu.

Ostavi odgovor