SHARE

Izvrsna vijest za sve vegane i ljubitelje zdrave hrane – Zagreb je napokon dobio pravu vegansku pizzu. Pizzeria Veloce iz Dubrave uvela je na jelovnik vegansku pizzu od ovog tjedna.

Isprobali smo je i bila je zaista sjajna. I nismo pri narudžbi rekli da smo novinari – pravili smo se da smo obični gosti. Evo što smo dobili iz dostave nakon nekih 20-ak minuta.

Pizza je stigla još topla. Od nadjeva smo prepoznali umak od rajčice, gljive, ribani tofu, kukuruz, cherry rajčice i rikulu. Tijesto je tanko, lagano i ukusno, a kora je hrskava. Čini se da je tofu mariniran u nekoj specifičnoj marinadi, jer je pun okusa koji se jako lijepo slaže s ostalim sastojcima.

Pohvalno je da je jedna zagrebačka pizzerija napokon uvela ukusnu vegansku pizzu, jer su vegani inače navikli na to da moraju platiti pizzu minus sir isto koliko i svejedi onu sa sirom, a dodatno povrće se obično doplaćuje.

Svakako preporučamo da isprobate pizzu i ako niste vegan, jer je manje masna od varijanti sa sirom te puna povrća. Ako vam je stalo do zdrave prehrane, evo jedne pizze u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti.

A naša iduća misija je otići u Malekovu 8 i na licu mjesta još jednom provjeriti kvalitetu veganske pizze.

Processed with VSCOcam with t1 preset

2 KOMENTARI

Ostavi odgovor