SHARE

Vrijeme je za nakrcati se prevažnim povrćem, jer zaraze prijete, a vrijeme je tmurno. Srećom, tu je ovaj brzi recept za varivo od mahuna, koji će vam u roku pola sata na stol donijeti zdjelicu nečeg toplog i ukusnog. Zaista je jednostavan za pripremu, a nisu potrebni nikakvi posebno egzotični sastojci (ako nemate u kuhinji ili lokalnom supermarketu začine, slobodno ih izostavite, okus će biti malo drugačiji, ali ne i lošiji).

Trebat će vam sljedeće:

  • Oko 1/2 kg mahuna
  • 2 male konzerve pelata
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • komadić đumbira veličine 3 kovanice od 5 kuna
  • žličica kumina
  • ulje, sol i papar

Nasjeckajte luk i češnjak na sitno, pa ga dinstajte na ulju dok ne požuti. Dodajte đumbir, nariban ili nasjeckan na sitne kockice.

Nakon minute dodajte mahune kojima ste odstranili krajeve. Slobodno ih narežite na komade duge 2-3 centimetra. Nastavite dinstati mahune miješajući barem 5 minuta, dok malo ne omekšaju. Zatim ih zalijte s dvije konzerve pelata i čašom vode. Kad prokuhaju, smanjite vatru na minimum, poklopite i ostavite tako još nekih 20-ak minuta, dok mahune ne omekšaju. Na kraju posolite i popaprite.

Poslužite s dobrim kruhom od cjelovitog zrna i ljutim umakom.

Ostavi odgovor