SHARE

Feng Shui je tradicionalna kineska metoda upravljanja prostorom, odnosno okruženjem, koje navodno može donijeti zdravlje, energiju, bolje odnose, pa čak i novac onima koji je prakticiraju.

Jennifer Bonetto profesionalni je konzultant za Feng Shui već tri godine, i tvrdi da među ljudima koji ga isprobaju kruži puno krivih informacija, od kojih su neke povezane s kineskim praznovjerjem, a druge sa zapadnjačkim/američkim pristupom Feng Shuiu.

Kaže da nije bitno imati ukrase i kipiće Bude, ili mandarinskih patki posvuda. Važna je lokacija, usmjerenje i orijentacija kuće ili stana.

Evo koje je najčešće mitove o Feng Shuiu razbila:

1. Uzglavlje kreveta može biti pod prozorom

Nemojte ovako postaviti krevet. Ako baš morate, pobrinite se da su prozori dobro izolirani i da imate zavjese kako vam propuh ne bi utjecao na san.

2. Uzglavlje je dobro okrenuti prema kutu

Ako izaberete ovu opciju, stavite iza uzglavlja biljku kako bi neutralizirali energiju iz kuteva.

3. Čest Feng Shui mit: Stubište može biti pored vrata

Stubište mora biti udaljeno barem 3 metra od vrata. Usmjerenje skala nije bitno ako ima dovoljno prostora i čistine blizu vrata. Ovako energija nesmetano teče vašim stanom, i prostranost vam koristi zdravlju i odnosima.

4. Stropne lampe i ventilatori nisu bitni.

Ako je prema usmjeren snop svijetla ili zraka, pogotovo ako su vam bliže od 3 metra, to vam može umanjiti zdravlje. Najbolje je pokriti izvore knaufom ili valovitom tkaninom kako bi ublažili energetski utjecaj svjetla i zraka.

5. Nisu sve vodene strukture dobre u kući i stanu

Vodene strukture, primjerice bazeni, fontane, jezera, potoci, su dobri ako se dobro postave. Ovdje je bitno usmjerenje vašeg doma. Ako se dobro postave navodno mogu donijete dobre financije. Slabo postavljena voda uzrokuje zdravstvene, financijske i osobne probleme. Male strukture poput stolnih fontana, ili fontana za ljubimce neće imati utjecaj.

1 KOMENTAR

Ostavi odgovor