SHARE

Ima li većeg stereotipa od jabuka i cimeta u jesen? Nema, ali moj vrući i slasni doručak na ovo bistro jesensko jutro podsmjehuje se vašoj hipsteriji. Zapanjujuća pozadina na fotografiji nije jedna od onih fototapeta iz sedamdesetih (prijatelj iz osnovne škole je imao tropsku plažu s palmama na zidu; mislio sam da je to jako sofisticirano). To je naš likvidambar u dvorištu sa svojim najboljim bojama. A zobene su bile savršene, moram podijeliti recept.

  • Jedna jabuka
  • Pola šalice zobenih pahuljica
  • Šalica bademovog mlijeka
  • Žlica zlatnog lana
  • Žličica cimeta (i više od toga)
  • Malo soli
  • Desetak grožđica

Dok sjeckate jabuku, kuhajte ostale sastojke. Kad su zobene skoro gotove, dodajte jabuku nasjeckanu na kockice. Koliko kasno ćete dodati jabuku ovisi o tome koliko želite da se skuha. Ja volim sirovu, pa sam je dodao kad sam već skinuo kašu s vatre. Možda ćete morati zasladiti kašu, ovisi koju sortu jabuke koristite. Za kraj, dodajte još cimeta. Mljeveni orasi bi lijepo sjeli na vrh, ali toga sam se sjetio kad sam već sve pojeo. Oni bi definitivno dodali još zdravih masnih kiselina svim dobrim vlaknima i fitonutrijentima u zdjeli.

1 KOMENTAR

Ostavi odgovor