SHARE

Osjećate li se izgubljeno kad se suočite sa svim mogućim izborima na policama trgovine s hranom? Mislite da biste trebali skinuti kilograme, a ne znate okud krenuti?

Ako su odgovori na ta pitanja potvrdni, vjerojatno je vaša borba s kilogramima dugotrajna i, manje ili više, bezuspješna. Nemojte se zabrinjavati. Trebate savladati neka osnovna i zdravorazumska znanja i stvari će biti puno lakše.

Blog Mind Body Green upozorava na važnost izbjegavanja autodestruktivnog ponašanja kad je o mršavljenju riječ. Evo koja ponašanja treba ukinuti:

1. Prestanite predbacivati sebi i svom tijelu

Te zločeste misli koje imate sami o sebi čine zdravo odlučivanje nemogućim. Razmislite o tome: kako će proći dijete kojem cijeli život govore da je glupo i da nikad neće uspjeti u školi? Upravo tako, nikad neće uspjeti u školi.

Ako sami sebi govorite da ne možete skinuti kilograme i da ne možete jesti zdravo, predodređujete se za neuspjeh. Istina je da promjena počinje od vaših misli. Počnite prilagođavati ono što govorite sebi. Kad ste spremni, usmjerite se na ono zbog čega se ponosni na sebe i što vam ide od ruke.

2. Prestanite ignorirati znakove gladi

Nemojte misliti da je odupiranje gladi znak snage. Osjećate li glad, to je dobro. Tijelo vam signalizira da mu je potrebno gorivo i da metabolizam radi svoje.

Zamijenite svoj strah od gladi željom za zadovoljenje gladi i sitošću. Kad ste gladni, nahranite tijelo. Kad ste siti, stanite. Toliko je jednostavno, a tako kompliciramo. A ne moramo.

3. Prestanite s vježbama koje mrzite

Znate što se dogodi kad počnete raditi nešto što mrzite? Prestanete. Iako je istina da trbušnjaci nastaju u kuhinji, pokretanje vašeg tijela vas motivira, u dodiru sa svojim fizičkim postojanjem i, najvažnije, jača vas.

Krećite se na način koji vas uzbuđuje: plešite, vježbajte jogu ili planinarite. Ne morate ići u teretanu. Eksperimentirajte, zabavite se i pronađite nešto što volite.

4. Prestanite jesti svu “light” hranu

Zvuči kontraintuitivno, ali kad prestanete jesti svu tu gotovu dijetnu hranu, i pređete na stvarnu, cjelovitu, svježu prehranu, osjećat ćete se bolje i zadovoljnije.

5. Prestanite ignorirati svoje emocije

Nitko ne voli biti tužan, usamljen, tjeskoban, pod stresom i ranjiv. Ali, što znači kad osjećate takve emocije? Znači da ste ljudsko biće koje prolazi ljudsko iskustvo.

Svi na društvenim mrežama dijele svoje najsretnije trenutke, pa je lako pomisliti da je osjećati bilo što osim sreće loše ili nenormalno, što vas neizbježno vodi do usamljenosti, želje da u hrani potražite utjehu, zaborav ili ispunjenje.

Razumljivo. Kad se pojave neugodni osjećaji, hrana može biti umirujuć način za otupljivanje. Umjesto toga, udahnite svoje osjećaje i zaista ih osjetite. Priznate li da su ti osjećaji prisutni, i odlučite li ih prihvatiti i rasvjetliti, nećete posegnuti za sladoledom. Vjerujte procesu.

6. Prestanite čekati da se nešto dogodi

Napravite popis stvari koje biste učinili da ste već tamo gdje želite biti. Zatim krenite i radite te stvari. Čekate li, sami sebe blokirate.

Radite stvari od kojih se osjećate živo. Vaša vibracija preći će u inspiraciju, ljubav i svjetlost. A kad ste u takvom raspoloženju, automatski ćete birati zdravije opcije, misli i ljude koji će vam pomoći na putu do života u kojem se ugodno osjećate u svojoj koži (a to je ono najvažnije).

Ostavi odgovor