SHARE

U pekarama Dinara (na žalost, postoje samo na području Zagreba) nedavno se pojavio novi proizvod, kruh Kornsteak. Ono što je zanimljivo kod njega jest da je to proteinski kruh koji zagovara bezmesni životni stil.

Kao što stoji na etiketi: “Proteini ne moraju biti životinjskog porijekla!” Bilo nam je iznimno zanimljivo vidjeti da se jedna tvrtka koja ipak proizvodi mainstream proizvode (i prodaje mliječne proizvode, kolače s jajima, sendviče s mesom…) odlučila u marketingu poslužiti jednom od najvažnijih poruka veganskog aktivizma.

Čim smo doznali za kruh na jednoj Facebook grupi, potražili smo ga u prodaji. Evo kako izgleda skupa s etiketom:

kruh2

Kruh dolazi umotan u prozirnu foliju, koja se kasnije može koristiti za čuvanje. Na testu okusa je prošao – solidno.

Naši testeri su se složili da je korica dovoljno hrskava. Kao prednost ističu i veliku količinu sjemenki u njemu, bučinih kojima je posut, a drugih u unutrašnjosti kruha. Definitivno smo utvrdili da među ostalim sadrži i lan.

Pokazalo se da je većinu svojstava zadržao i dan nakon što je načet, što je svakako velika prednost.

Nekima od testera svidjelo se što nema one kiselosti koja je inače uobičajena u raznim bio, raženim i sličnim zdravijim kruhovima. S druge strane, zamjerka je bila da teksturom podsjeća na one lažne integralne kruhove iz jeftinih pekarnica – sigurno ste naletjeli na njih, jako tamni, a lagani kao perce.

kruh3U svakom slučaju, dobrodošla novost na tržištu. Uz 11,4 grama proteina na 100, visoke razine željeza, magnezija i folne kiseline, Kornsteak kruh ima svoje konkretne prednosti za relativno pristojnu cijenu od 12-ak kuna. Ali okusom i teksturom je daleko ispod, doduše osjetno skupljih, proizvoda specijaliziranih bio proizvođača poput Zrna ili Demetre.

 

Ostavi odgovor