SHARE

U povodu Dana branitelja Grada Zagreba danas je u auli Gradske uprave otvorena izložba serijala radova pod naslovom Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda koju je organizirala Udruga ratnih veterana Domovinskog rata Crne Mambe i Udruga specijalnih jedinica policije Barun iz Zlatara.

Izložbu je uime gradonačelnika Milana Bandića otvorio voditelj Odjela za branitelje Miodrag Demo. ”Pohvala svima koji danas izlažu svoje slike i skulpture. Ovo je izvrstan način borbe protiv predrasuda o braniteljima, a također je odlična distrakcija od mnogobrojnih izazova što su nam nametnule koronavirus i posljedice potresa. Iznimno sam ponosan na naše dečke, a vjerujem da bi bili ponosni i oni koji više nisu s nama!”, kazao je gospodin Demo.

Predsjednik Udruge ratnih veterana Domovinskog rata Crne Mambe Ivica Šafarić – Nindža je rekao da ovom izložbom branitelji pokazuju da se i nakon rata znaju snalaziti u društvu te da umiju koristiti vlastitu kreativnu energiju za stvaranje nečeg lijepa. ”Izložba će u predvorju Uprave biti otvorena do 5. lipnja, a potom se seli u Veliki Tabor.”

Obje udruge žele ukazivati na svestranost braniteljske kreativnosti, a nazočni su imali priliku čuti članove Zbora Optimisti kojeg je 2006. utemeljila logopetkinja Tamara Živković Ivanović. Iako su izgubili prirodnu moć govora zbog karcinom grla, članovi zbora su i bez glasnica uspjeli naučiti govoriti i pjevati.

Ostavi odgovor