SHARE

Hrvatski dan bez duhanskog dima se obilježava prvog dana Korizme od 2003. godine u cilju poticanja pušača na prestanak pušenja. Ovaj je dan, uz razmišljanja o odricanju, prilika da pušači razmisle i o svojoj ovisnosti o pušenju duhana, svom zdravlju i zdravlju svojih bližnjih kao i drugih osoba u okolini koje udišu duhanski dim.

Poliklinika za bolesti dišnog sustava u Prilazu baruna Filipovića 11, u povodu obilježavanja Hrvatskog dana bez duhanskog dima poziva pušače i bivše pušače, starije od 40 godina na Dane otvorenih vrata 14. i 15. veljače 2018. godine. Građani Grada Zagreba će moći obaviti besplatni preventivni pulmološki pregled od 10,00 – 17,00 sati. Pregled uključuje slijedeće pretrage: RTG snimku pluća i srca, spirometriju, mjerenje kisika u perifernoj krvi i mjerenje ugljičnog monoksida (CO) u izdahnutom zraku. Pregledi se obavljaju bez uputnice i najave.

Zaklada Hrvatska kuća disanja u prostorima Zaklade, Dukljaninova 3/II,  obilježit će Hrvatski dan bez duhanskog dima Danom otvorenih vrata 14. veljače 2018. godine od 8,00 do 16,00 sati i to savjetovanjem za građane, gdje će liječnik specijalist pulmolog, medicinska sestra i psiholog biti na raspolaganju građanima za sva pitanja vezana uz respiratorne bolesti i bolesti pluća.

Ostavi odgovor