SHARE

Minneapolis se nalazi u srcu američkog pojasa prerade mesa i mlijeka, ali to nije spriječilo brata i sestru Kalea i Aubry Walch da pokrenu jednu od prvih i vjerojatno najbolju svjetsku vegansku “mesnicu”, The Herbivorous Butcher.

U “mesara biljojeda” u ponudi se mogu pronaći razne vrste nemesnih sušenih proizvoda poput imitacija raznih vrsta kobasica, slanine, sušene govedine, roštilja u korejskom stilu, poljskih kobasa, odrezaka, rebaraca s roštilja i sličnog. Sve priređeno od kombinacija biljnih sastojaka poput tofua, soje i seitana. Također, prodaju se i razne vrste veganskog sira poput provolonea, cheddara i drugih. “Mesnica” je hit među veganima, kao i među svejedima koji žele isprobati te specijalitete.

Walchovi uskoro spremaju širenje na druge američke gradove. Krenuli su 2014. od štanda na tržnici, a početkom godine otvorili su i prvu trgovinu sa šezdesetak artikala u ponudi. Vlasnici kažu da su oko 70 posto kupaca svejedi te da im je cilj privući čim više ljudi na veganstvo ukusnim specijalitetima. “Ne znam zašto biste jeli nešto toliko štetno poput mesa”, kaže Aubry, “ali iz dana u dan situacija je sve bolja.”

Dok se kod nas ne pojavi nešto slično, pogledajte fotografije iz veganske “mesnice”:

12805957_496482633893218_4086813627542045943_n 12512439_496817257193089_3463224933587663677_n 12474004_492899404251541_7159359118809504283_o 12628517_486031574938324_4537947759223887724_o 12605377_486031368271678_6941207531080461300_o 12646862_486030894938392_3208502413515906330_o 12640231_486030831605065_2565188402077882316_o

Foto: The Herbivorous Butcher/FB
Foto: The Herbivorous Butcher/FB

Ostavi odgovor