Veganska verzija bureka koja predstavlja pravi, balansirani obrok. Servirajte sa salatom i podijelite s dragom osobom.
Sastojci:
- 300 g bukovača
- 200 g Annapurna dimljenog tofua
- 4 listića Violife veganskog sira
- 3 glavice crvenog luka
- 4 lista tijesta za štrudlu (bez jaja)
- 200 g blitve ili špinata
- 80 g zobenih pahuljica
- sol i papar po želji
Priprema:
- Nasjeckati i propržiti luk na ulju dok ne požuti.
- Dodati bukovače, špinat ili blitvu i nastaviti pržiti još desetak minuta.
- Isjeckati tofu i zajedno sa zobenim pahuljicama dodati smjesi.
- Dodati sol i papar i sve dobro izmiješati.
- Staviti pola smjese na dva lista tijesta, dodati dva listića sira i zarolati.
- Napraviti isto s preostala dva lista tijesta.
- Premazati koburek s malo ulja i staviti u namašćenu posudu za pečenje.
- Peći u zagrijanoj pećnici 25 min na 200 Celzijevih stupnjeva.
- Pustiti da se ohladi desetak minuta i servirati.