SHARE

1. Kroz bol rastemo i razvijamo se

Kad prolazimo kroz teška i bolna vremena, gradimo karakter. Naš karakter najbolje opisuje naše biće. Ako nikad ne bi iskusili bol, patnju, gubitak, razočaranje, kakve bi uopće osobe bili? Upalite TV, pogledajte reality show s razmaženim zvijezdama i djecom milijunaša, i dobit ćete odgovor.

2. Strah ne postoji

Strah proizlazi iz lijenosti i inercije. Jedini način za pobijediti strah jest da izađete i suočite se sa svijetom. Strah je samo sredstvo kojim vam priroda upućuje: “napravi nešto, uposli se”. Strah u stvari ne postoji. On je samo u vašoj glavi. Suočite se s njim. Iskoristite motivaciju.

3. Nemojte preuzimati odgovornost za stvari koje ne možete mijenjati

Kad se loše stvari dogode, nastojimo pronaći način da ih zaobiđemo. Kad ih ne možemo zaobići, ispričamo se. Ali što ako uopće niste mogli mijenjati ishod? Bi li vam i dalje bilo žao? Biste li trebali preuzeti odgovornost? Ne biste! Nema potrebe da preuzimate (ili osjećate) ikakvu odgovornost za stvari koje su izvan vaše kontrole.

4. Sadašnji trenutak je sve što imamo

Sadašnji trenutak je jedina sigurna stvar u životu. Upravo ovaj trenutak. Možete (i trebali biste) poduzeti pojedine korake kako bi planirali budućnost, ali nemojte biti opsjednuti njome. Nemojte preuveličavati neku daleku budućnost u kojoj ćete biti sretni. Pronađite način da budete sretni odmah.

5. Uvijek postoji nešto na čemu možemo biti zahvalni

Bez obzira koliko se stvari činile lošima, uvijek na nečemu možemo biti zahvalni. Neću vam glumiti najboljeg prijatelja i pokušati vas razvedriti, samo vam ukazujem da se podsjetite na dobre strane života. To će vam pomoći da prođete kroz teška razdoblja.

(preuzeto s higherperspective)

Ostavi odgovor