SHARE

Nije važno jeste li trkač, biciklist ili planinar – dogodilo vam se da vam lud tjedan na poslu poremeti planove treninga. Ali evo male tajne za one dane kad ste propustili jutarnje trčanje, a znate da ćete na poslu biti do kasno: koristite pauzu za ručak za treniranje.

Taj mali odmor od posla će vam pojačati i produktivnost u uredu, ali će vam pružiti i mentalno i fizičko zadovoljstvo usred dana. Evo nekoliko vježbi koje možete isprobati tijekom pauze:

1. Čučnjevi i stepenice

Ponekad jednostavno ne možete nestati na 60 minuta iz ureda. Kad je dan takav, potražite stubište zgrade u kojoj radite. Lagano trčite prema gore, a na svakom katu napravite 10 čučnjeva. Ako se ne želite previše oznojite, hodajte i radite spore čučnjeve, svejedno ćete spaliti kalorije, oblikovati mišiće i pokrenuti metabolizam. Nemate stepenište u zgradi? Pronađite neku drugu obližnju lokaciju – podzemnu garažu, hotel, stube na otvorenom.

2. Sportsko penjanje

Jeste li jedan od onih sretnika koji rade u podnožju planine ili nedaleko od dvorane za penjanje? Pauza za penjanje neće vas stimulirati samo fizički, nego i intelektualno. Ako nemate partnera, okušajte se u boulderingu.

3. Bootcamp

Ima nas koji volimo da nas proguraju kroz trening s više intenzivnih intervala. Za nas je dobra ideja bootcamp, grupni trening modeliran prema vojnim vježbama. Provjerite solucije poput Zagreb Fitness Bootcampa za rješenje vašeg problema.

4. Trčanje

Ovo je najlakše i traži najmanje planiranja. Obujte tenisice i istrčite iz ureda. Nema gubitka vremena na putovanje do lokacije treninga. Pokušajte organizirati trkačku grupu u tvrtki radi bolje motivacije.

5. CrossFit

Fanatična sljedba CrossFita već je dobro zastupljena i kod nas. Možete iskoristiti pauzu za trening CrossFita, u kojem ćete spojiti dobrobiti dizanja utega s aerobnim vježbama. Plus, imat ćete se gdje otuširati.

6. Bacite se u “dasku”

Apsolutno nemate vremena? Razmislite o tome da sljedeći telefonski poziv obavite dok ste u položaju “daske”. Ili, još bolje, na svaki puni sat odradite deset trbušnjaka i deset sklekova. Možda će vas kolege čudno gledati, ali vrijedno je toga. Samo nemojte dahtati u slušalicu.

(Prilagođeno iz magazina Outside)

Ostavi odgovor